avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate marianstoicagr

Activitate marianstoicagr

Răspuns la discuția afaceri intracomunitare
multumesc pentru raspuns
multumesc mult pentru raspuns. Produsele chinezesti aduse pt grecia sunt de o calitate mult mai buna decat produsele chinezesti de pe piata noastra. Problema este ca nu reusim sa ne intelegem cu partea chineza, ei refuza categoric sa elibereze factura fara TVA. Noi am incercat sa explicam situatia, dar... greaca lor... chineza noastra!

In aceste conditii avem o alta posibilitate ? De a factura acolo cu TVA iar aici... stiu eu? Sau sa o lasam balta?
Multumesc,

nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns, va rog?
multumesc
buna ziua
intentionez sa deschidem un magazin in romania, marfa v-a fi achizitionata din Grecia de la magazin engros chinezesc.
Societatea din romania este platitoate de tva si este inscrisa in roi
Din cate am inteles, in urma tranzactiilor intracomunitare se aplica taxarea inversa, insa, magazinul chinezesc din Grecia nu are cum sa-mi factureze marfa fara tva.
In aceste conditii, tva se v-a plati o data in Grecia pe factura. In Romania cum se procedeaza cu TVA?
in varianta facturarii in romania si vanzare in Grecia, unde se va plati TVA, in conditiile in care societatea este inregistrata in Romania si este platitoare de TVA

iar in varianta facturarii in Grecia si Vanzare in Romania?
Va multumim