buna ziua
intentionez sa deschidem un magazin in romania, marfa v-a fi achizitionata din Grecia de la magazin engros chinezesc.
Societatea din romania este platitoate de tva si este inscrisa in roi
Din cate am inteles, in urma tranzactiilor intracomunitare se aplica taxarea inversa, insa, magazinul chinezesc din Grecia nu are cum sa-mi factureze marfa fara tva.
In aceste conditii, tva se v-a plati o data in Grecia pe factura. In Romania cum se procedeaza cu TVA?
depozitul din china este obligat sa va factureze fara tva, in conditiile in care dvs. aveti cod de tva valid, iar marfa paraseste teritoriul greciei.
sa citeasca art. 138 din directiva 112.
multumesc mult pentru raspuns. Produsele chinezesti aduse pt grecia sunt de o calitate mult mai buna decat produsele chinezesti de pe piata noastra. Problema este ca nu reusim sa ne intelegem cu partea chineza, ei refuza categoric sa elibereze factura fara TVA. Noi am incercat sa explicam situatia, dar... greaca lor... chineza noastra!
In aceste conditii avem o alta posibilitate ? De a factura acolo cu TVA iar aici... stiu eu? Sau sa o lasam balta?
Multumesc,
Pt a fi considerata achizitie intracomunitara (si pt chinezii din Grecia livrare intracomunitara), trebuie sa existe dovada transportului dintr-o tara membra in alta tara membra. Numai in acest caz ei sint obligati sa factureze fara tva.
Daca transportul nu se face prin intermediul unei firme care va emite cmr (un exemplar pt dvoastra si unul pt cei din Grecia), magazinul din Grecia nu poate sti daca marfa paraseste Grecia sau nu, acesta poate fi motivul pt care ei refuza facturarea fara tva.
Daca dovada transportului din Grecia in Romania exista, atunci furnizorul din Grecia are obligatia sa va factureze fara tva.
Caz facturare tva ue
Cik22
Societate (SRL) din Romania, platitoare TVA (neinscrisa in ROI), comercializeaza diverse produse cu amanuntul.
Ocazional, o societate comerciala din UE ... (vezi toată discuția)