avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA livrari intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

livrari intracomunitare

Intr-un magazin care practica vanzarea cu amanuntul pe casa de marcat se vand produse care se achita de cumparator cu cardul.Cumparatorul solicita factura,se factureaza produsele cu TVA insa clientul pt care se emite factura este operator intracomunitar din Germania avand ID valabil.Societatea din Romania nu este inregistrata ca operator intracomunitar.Trebuie declarata in D390 livrarea factura fiind emisa cu TVA 24%?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 13:04, 5 Noiembrie 2010
Pentru a putea fi considerata livrare intracomunitara, trebuie ca vinzatorul sa detina dovada transportului marfii in acea tara. In cazul dvoastra, fiind vorba de un magazin cu amanuntul, nu puteti sti daca cumparatorul, chiar daca are sediul in alta tara, transporta bunurile in alt stat intracomunitar sau le foloseste pe teritoriul Romaniei. Aceasta vinzare nu este o livrare intracomunitara, chiar daca este facuta catre un client cu sediul in alt stat din comunitate.
Vinzarea este cu tva, deci nu trebuie sa depuneti decl 390. Nu trebuie sa va inregistrati nici in ROI pt astfel de vinzari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz facturare tva ue Cik22 Cik22 Societate (SRL) din Romania, platitoare TVA (neinscrisa in ROI), comercializeaza diverse produse cu amanuntul. Ocazional, o societate comerciala din UE ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare ioanatodi ioanatodi Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)
Livrare cu tva de la metro bulgaria reludd reludd sunt revanzator in romania. am cumparat de la metro bulgaria niste bunuri si mi-au facturat cu tva bulgaresc (ddu cum se spune la ei). deai sunt inscris in roi ... (vezi toată discuția)