avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Prestari servicii intracomunitare

Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o problema : clientul din Austria platitor de tva nu este inregistrat in ROI. Datorita relatiei noastre comerciale (am semnat deja contractul) este si el obligat la inregistrarea in ROI ? Altfel eu nu am cum sa depun declaratia 390, nu pot sa ii facturez ?!
Cel mai recent răspuns: ailioiu , utilizator 06:24, 14 Martie 2014
Ii facturati cu TVA.
Ma puteti ajuta si cu o referire la lege ?
de unde stiti ca e platitor de tva si nu e inregistrat in ROI?
ati verificat codul pe vies?
denumirea de "ROI " exista doar in Romania. Pt austria verifica-l ipe vies.
Atentie : Codul lui de tva este ATU9999... deci pe vies trebuie sa treci la codul de tare AT iar la codul de tva U9999...
dar montajul se factureaza tot fara tva daca clientul are cod valid ?
mai clar ,livram tamplarie lemn stratificat in belgia catre o firma de constructii B care la randul ei vinde catre C .B nu monteaza tamplaria pt ca nu are persoane specializate pt lemn stratificat si atunci noi A trimitem muncitori si montam tamplarie firmei C in numele lui B.factura insa o facem catre clientul nostru B fara tva care probabil la randul lui refactureaza pt C.
Eu ca si furnizor e bine ca am facut factura fara tva ? si Bsi C sunt din Belgia .

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)
Cum tai factura cu tva sau nu miraj miraj firma mea platitoare de tva inregistr in ROI face prestari servici in Austria , codul fiscal al firmei din Austria a fost verificat pe \"vies\"si imi afiseaza ... (vezi toată discuția)