avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA livrare cu tva de la metro bulgaria
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

livrare cu tva de la metro bulgaria

sunt revanzator in romania. am cumparat de la metro bulgaria niste bunuri si mi-au facturat cu tva bulgaresc (ddu cum se spune la ei). deai sunt inscris in roi si nu am probleme la vies, n-au vrut sa-mi factureze fara tva. ce se poate face? cat va fi pretul produsului meu in romania?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:36, 15 Septembrie 2011
Pt a putea sa va factureze fara tva trebuia sa aiba dovada ca produsele au iesit din Bulgaria si au intrat in Romania (CMR). O conditie pt a putea fi considerata livrare intracomunitara este ca bunurile sa fie transportate dintr-un stat membru in alt stat membru.

Pretul dvoastra de vinzare va fi tot acelasi (ca si in cazul in care v-ar fi facturat fara tva), dar nu puteti deduce tva-ul de pe fact din Bulgaria (acesta va fi inclus in pretul de achizitie al bunurilor).
Puteti solicita statului Bulgar restituirea acestui tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz facturare tva ue Cik22 Cik22 Societate (SRL) din Romania, platitoare TVA (neinscrisa in ROI), comercializeaza diverse produse cu amanuntul. Ocazional, o societate comerciala din UE ... (vezi toată discuția)
Refacturare carburanti rusflorentina2007 rusflorentina2007 Suntem firma de transport, camioanele noastre sunt in Belgia si folosesc pentru alimentare cardurile belgiene. La sfirsitul lunii factureaza carburantii cu ... (vezi toată discuția)
Comert triunghiular cu doua state membre cand statul membru de livrare este acelasi cu cu statul membru al vanzatorului-tva potarniche gabriela potarniche gabriela Un operator economic A1 din Romania vinde bunuri unui operator economic B din Bulgaria dar locul livrarii este un operator A2 din Romania.Bunurile nu ... (vezi toată discuția)