avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA refacturare carburanti
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

refacturare carburanti

Suntem firma de transport, camioanele noastre sunt in Belgia si folosesc pentru alimentare cardurile belgiene. La sfirsitul lunii factureaza carburantii cu tva.Acest TVA ei il recupereaza.Intrebarea mea este fiind refacturare, carburantul fiind folosit tot in Belgia , factura trebuie sa fie cu tva ?
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 19:19, 26 Septembrie 2011
Ca sa va pot ajuta as avea nevoie de cateva informatii suplimentare:
Cine sunt "ei" care recupereaza TVA-ul?
Cine factureaza cui (cu sau fara TVA)?
Firma din Belgia da cardurile euroshell pentru masinile din Romania.Shell factureaza la firma din Belgia, care ne refactureaza noua. Alimentarile sunt facute in Italia, Franta, Olanda,Germania.Facturile de la Shell catre firma din Belgia sunt cu tva , tva pe care il recupereaza.
Pt a fi livrare intracomunitara pt ei si achizitie intracomunitara pt dvoastra trebuie sa existe dovada ca bunurile (in cazul dvoastra combustibilul) a parasit statul de livrare si a intrat intr-un alt stat membru.
Cum in cazul dvoastra nu poate exista o astfel de dovada (CMR), se va factura cu tva.
Puteti insa solicita restituirea tva din statul in care-si are sediul furnizorul dvoastra.
Factura catre dvs este cu sau fara TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare combustibil si taxe drum ue Clara_Sapun Clara_Sapun O societate x din Romania are contract cu Shell si achizitioneaza combustibil, plateste taxele de autostrada cu cardul, ulterior Shell factureaza la socitatea ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare tampau gabriela tampau gabriela Alimentarile cu carburanti si taxele de autoband din strainatate ,facturate de Shell si OMV pentru transporturile internationale de marfuri sunt considerate ... (vezi toată discuția)
Tva pitirut pitirut As avea rugamintea la d-voastra sa ma indrumati in problema urmatoare : - achizitionam cu cardul de la SHELL UNgaria-combustibil (ei ne factureaza si ... (vezi toată discuția)