avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general STORNO MARFA INTRACOMONITAR(ITALIA)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

STORNO MARFA INTRACOMONITAR(ITALIA)

Buna ziua tuturor ,as dori sa ma ajutati intr-o problema.Am achizitionat in decembrie 2008 produse de instalatii sanitare din Italia(tevi,fitinguri,etc.)in valoare de 5200 de euro,produse pe care le-am adus in tara cu o firma de transport romaneasca.
Datorita faptului ca nu am reusit sa le comercializez in Romania am ajuns la un acord cu firma din Italia si anume ca pot returna marfa catre ei,urmand sa mi-o plateasca cu 25% mai putin (ceea ce imi convine,decat nimic) si ca eu sa asigur transportul marfii pana acolo(as vrea sa duc marfa personal cu microbuzul meu)
Intrebare:Ce documente imi sunt necesare pentru a putea transporta legal marfa(ajunge doar factura de achizitie si un formular CMR completat de societatea mea? si documentul de insotire a marfii pe care mi l-au dat ei?Deoarece ei nu pot sa-mi faca o factura storno pana nu vad in ce conditii este marfa),si apoi as dorii sa stiu daca e ok din punct de vedere contabil,fiind un pret mai mic de vanzare?
Va multumesc f.mult.Astept raspunsul dvs.!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:06, 2 Octombrie 2009
Pentru justificarea marfii transportate faceti si un aviz de insotire a marfii, pe langa CMR.
Este suficient avizul de insotire al marfii si CMR-ul pentru transportul marfii. Se face factura de stornare la pretul de cumparare al produselor mentionate de Dmv , aplicandu-se cei 25 % ca intelegere intre parti.
Va multumesc pt. rraspuns.
dar nu ii spune nimeni omului ca e cam nasol modul de lucru din punct de vedere fiscal
1. ajustarea bazei art 138 lit b presupune anularea unei livrari iar el nu este in situatia asta (nu se refuza marfa din cauza cantitatii, calitatii sau pretului) si nici masurile de simplificare nu sunt aplicabile deoarece ord 1823 presupune anularea livrarii sau refuzul marfurilor, ceea ce nu e cazul aici (aici achizitia este finalizata iar "returul" este o livrare intracomunitara)
2. ci se afla in situatia unei livrari intracomunitare (adica le vinde inapoi furnizorului)
iar transportul ii permite sa justifice scutirea conform ord 2222.
daca totusi se doreste un retur atunci se face storno (credit note) pt aceleasi valori pentru ca apoi sa se faca factureze penalitati (debit note) pentru ceilalti 25% (aspect care va determina ch nedeductibile fiscal)

Alte discuții în legătură

Decont transport avril_dor avril_dor Sunt SRL platitor de TVA, inscris in ROI. Aduc marfa din Italia. Pentru a deconta transportul marfii ce acte am nevoie? Este de ajuns factura de transport sau ... (vezi toată discuția)
Nota de receptie ditabetina ditabetina buna seara, am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv, lucrez la o firma care se ocupa cu vanzare de produse pe care le primesc de la diversi furnizori ... (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii ContSters156394 ContSters156394 [b]1.[/b] Pentru ce cantitati de marfa este necesar un aviz de insotire a marfii? Spre exemplu, daca sunt persoana fizica si am achizitionat 100 de saci de ... (vezi toată discuția)