avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Aviz de insotire a marfii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Aviz de insotire a marfii

1. Pentru ce cantitati de marfa este necesar un aviz de insotire a marfii? Spre exemplu, daca sunt persoana fizica si am achizitionat 100 de saci de material de constructii (ciment, etc), pentru uz persoanl si ii transport cu o autoutilitara, imi trebuie aviz de insotire a marfii?
2. Ce este CMR? am vazut termenul specificat pe forum in diferite contexte, dar nici unul nu m-a lamurit cu privire la sensul cuvantului si scopul fiscal al documentului (daca este un document)
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 16:06, 13 Februarie 2011
1. Serveşte ca: - document de însoţire a mărfii pe timpul transportului, după caz; – document ce stă la baza întocmirii facturii, după caz; – dispoziţie de transfer al valorilor materiale de la o gestiune la alta, dispersate teritorial, ale aceleiaşi unităţi; - document de primire în gestiune, după caz.

2. Se întocmeşte, în două sau mai multe exemplare, de către unităţile care nu au posibilitatea întocmirii facturii în momentul livrării produselor, mărfurilor sau altor valori materiale, precum şi în alte situaţii stabilite prin procedurile proprii ale societăţii.

În cazul transferului de bunuri între gestiunile aceleiaşi unităţi, dispersate teritorial, avizul de însoţire a mărfii va purta menţiunea “Fără factură”.
Multumesc. Totusi,nu am inteles daca avizul de insotire al marfii este necesar si pentru persoanele fizice care, pur si simplu, transporta marfuri. Spre exemplu, daca merg la hypermarket si cumpar 50 de baxuri de sucuri pentru...o nunta sau asa ceva? Din fragmentul "Serveşte ca: - document de însoţire a mărfii pe timpul transportului, după caz", inteleg ca ar fi obligatoriu si pentru persoanele fizice (cu exceptia partii "dupa caz").
2. CMR inteleg ca ar fi un tipizat intocmit la momentul receptionarii marfurilor fara factura? Care ar fi situatiile in care, la momentul livrarii produselor, nu se paote intocmi factura?
Pentru exemplul dumneavoastra cu supermarketul nu este nevoie de aviz deoarece puteti demonstra proveniente achizitionarii marfii cu bonul fiscal.
Sa spuneam ca avizul de insotire a marfii este documentul care atesta legalitatea posesiei marfii, in locul facturii, sau ma rog, pana la emiterea ei.

~ Conținut șters la cerere ~
daca esti persoana fizica si l-ai cumparat ai bon sau factura.

Alte discuții în legătură

Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)
Termen valabiliitate aviz de insotire al marfurilor ContSters250895 ContSters250895 avand in vedere k clientii ii caut si pot aparea si alte probleme(defectiuni,urgente,etc). (vezi toată discuția)
Aparat returnat kerekesmargo kerekesmargo Firma A a vandut un aparat firmei B. dupa 3 ani(iesit din garantie) aparatul s-a stricat si a fost adus la firma A in vederea repararii, cum nu s-a putut ... (vezi toată discuția)