Buna ziua,
Mai vin cu o intrebare referitor la timbrul judiciar si taxa judiciara pe care le-ati mentionat in primul raspuns. Unde trebuiesc platite ele. La orice posta sau la posta apartinand sectorului unde voi depune actele. Sau se platesc separat in la doua locuri?
Va multumesc
Buna ziua,
In cazul in care statutul si actul constitutiv sunt modificate, este necesara legalizarea lor la un avocat.
In documentele prezentate la Judecatoria Sectorului 1, unde voi depunde dosarul, nu mentioneaza acest lucru, insa este stipulat faptul ca in cazul modificarilor la nivelul statutul sau organelor de conducere, statutul si actul constitutiv modificat trebuiesc sa fie in 2 exemplare semnate de persoana imputernicita, insa nu spune 2 exemplare atestate de avocat.
Va multumesc mult pentru raspuns. Insa acel "semnate pentru conformitate pe fiecare pagina de catre imputernicitul special desemnat de organul de conducere", cine este. Nu stiu daca trebuiesc semnate de avocat sau de presedintele organizatiei.
Buna ziua,
Revin cu niste nelamuriri. Trecand pe la judecatoria sectorului unde trebuie sa depun actele am vazut 2 afise referitoare la modificarea actelor.
Primul era : Acte necesare in vederea inregistrarilor intervenite in actele constitutive ale asociatiilor
Aici am inteles totul cu exceptia punctului 4 unde mentioneaza ca in cazul schimbarii sediului este nevoie legalizarea hotararii consiliului director).
Eu am stipulat aceasta schimbare de sediu in procesul verbal al adunarii extraordinare. Sper ca nu este vreun impediment acest lucru.
Al doi-lea afis se intitula: Acte necesare in vederea inregistrarii modificarilor intervenite in statututele si/sau componentei organelor de conducere(asociatii patronale).
Prima intrebare este daca asociatia pe care imi doresc sa o preiau este patronala?
Aici este stipulat de asemena:
1.cerere de inscriere a modificarilor-este cererea de adeziune a noilor membrii?
2. proces verbal al sedintei statutare a organului abilitat sa hotarasca modificarea statutului si/sau a componentei organelor de conducere(semnate pentru conformitate pe ficare pagina de catre imputernicitul special desemnat de organul de conducere). Imputernicitul special desemant de organul de conducere este presedintele asociatiei? sau altcineva??
Intrebarea mea este daca imi trebuiesc si aceste acte sau pot pur si simplu sa fac totul intr-un singur proces verbal?
Mai am o intrebare.
Daca unul din membrii fondatori vechi nu este in tara insa are procura de imputernicire, cum stipulez acest fapt in acte? Si mai degraba unde anume includ acest lucru.
Eu am spus in urmatorul fel :
Membrii asociatiei prezenti in adunarea generala, respectiv X repzentata prin Y prin procura de imputernicire, W si Z, au luat act de solicitarile......
Mi-am amintit ca mai am o intrebare. Actele dupa ce sunt legalizate si semnate de catre avocat trebuiesc depuse de judecatoria sectorului fostului sediu sau al noului sediu sau la Tribunal?
Va multumesc pentru ajutorul de pana acum. Mi-ati fost de mare ajutor.
[Editat - timp de 30 de minute dupa ce ati postat un mesaj, aveti posibilitatea sa il completati / corectati folosind butonul Editeaza]
Hotarare Adunare Generala
(numele asociatiei)
Membrii Asociatiei X in cadrul Adunarii Generale legal constituita prin prezenta statulara din ?????, am hotarat in unanimitate urmatoarele:
Ar. 1- Incepand cu data de...., domnii a,b,c sunt cooptati ca membrii cu drepturi depline in Asociatia X
Art. 2- Membrii asociatiei prezenti in adunarea generala, respectiv x,y,z, au luat act de solicitarile de renuntare la functiile ocupate si de retragere din calitatea de membru, depuse in scris in data de x/xx/xxx
Art. 3-Incepand cu data de.... , noi membrii cu drepturi depline, sunt alesi in organele de conducere, astfel:
Organele de conducere vor avea urmatoarea componenta nominala:
Presedintele Asociatiei: (numele si datele din buletin)
Vicepresedintele Asociatiei: (numele si datele din buletin)
Secretarul General al Asociatiei: (numele si datele din buletin)
Art. 4-Adunarea generala hotaraste renuntarea la serviciile cenzorului Y(date din buletin)......
Art. 5- Modificarea sediului: Noul Sediu al Asociatiei va fi ................
Art. 6 -Modificarea Statutului Asociatiei intru urmatoarele:
- Inscrierea noilor membrii
- Localizarea noului sediu
-
Art. 7-Modificarea Actului Constitutiv intru urmatoarele:
-Ocuparea noilor organe de conducere si a consiliului director prevazute in Capitolul x. Organizarea. Administrarea si Functionarea, ART x
Art. 8- Desemnarea persoanei imputernicite sa desfasoare procedura de inregistrare a dosarului la judecatorie, respectiv X(cu datele din buletin)
Mai trebuie ceva de mentionat sau ceva de modificat?
Proces Verbal
al Adunarii Generale Extraordinare a Asociatilor X
din data de ...
La sedinta Adunarii Generale participa membrii fondatori alaturi de noii membrii ai asociatiei.
Au fost prezente 6 persoane conform tabelului anexat in finele documentului.
Sedinta a fost prezidata de Presedintele Asociatiei x
Ordinea de zi:
1. Discutarea cererilor de primire de noi membrii cu drepturi depline in Asociatia X
2. Hotararea renuntarii oricarui fel de drept asupra Asociatiei a membrilor fondatori
3. Hotararea incetarii activitatii cenzorului actual si eliminarea functiei respective din cadrul Asociatiei, conform legislatiei in vigoare.
4. Stabilirea componentei nonimale ale noilor organelor de conducere
5. Schimbarea sediului
6. Modificarea Statului si a Actului Constitutiv
7. Desemnarea unei persoane din cei trei noi membrii, pentru depunderea dosarului la judecatorie si medierea intalnilor cu avocatul.
Cu aceasta ocazia s-au luat urmatoarele hotarari in detaliu:
Aici reiau toate partile din Hotararea Aga
va multumesc pentru raspuns. M-ati lamurit intr-o foarte mare masura. Insa o ultima intrebare mai am. Daca elimin cenzorul, al trei-lea membru ce functia poate ocupa?
Buna seara,
Revin cu anumite intrebari. In acest moment ma ocup de redactarea in faza initiala a hotarii AGA. Un lucru mi-a fost neclar in explicatia anterioara.
In cazul acestui transfer, membrii fondatori nu vor mai figura ca si membrii fondatori ci se vor retrage din asociatie. Acest lucru eu l-am stipulat in acest fel:
Ar. 1- Incepand cu data de…………., domnii .....................................sunt cooptati ca membrii cu drepturi depline in Asociatia “..............................."
Art. 2- Incepand cu data de ………, membrii fondatori, respectiv ..............................................., renunta la drepturile de membrii fondatori si la orice implicare in cadrul Asociatiei.
Daca membrii se retrag definitiv asta inseamna ca se modifica si statutul si actul constitutiv, ei fiind eliminati din orice ecuatie?
O alta intrebare este daca in cazul in care exista un cenzor( dintre membrii fondatori initiali), mai trebuie facuta vreo adaugire sau vreo modificare.
Dupa ce noii membrii isi vor ocupa functiile de conducere, daca nu doresc cenzor, ierarhia organelor de conducere care ar fii: presedinte, vicepresedinte si......?
De asemenea m-ar interesa onorariul legalizarile actelor?
Va multumesc pentru raspuns,
In concluzie am inteles ca tot ceea ce trebuie facut va fi stipulat intr-o singura hotarare AGA respectiv un singur proces verbal(care va fi legalizat la avocat/notar in 3 exemplare plus o copie sau 4).
Mai mult de atat, caziere fiscale nu mai sunt obligatorii.
Asta ca un mic rezumat pentru a intelege mai bine.
Va multumesc,
Mari T
Buna ziua,
Doresc sa preiau o asociatie alaturi de alti 2 parteneri.
Prima problema intampinata a fost faptul ca unul din actualii membrii era plecat in Cipru si aveam nevoie de procura-aceasta problema a fost rezolvata la Ambasada Romaniei din Cipru.
Saptamana viitoare am dori sa ne intalnim cu totii sa semnam actele.
Din cate am inteles eu actele sunt:
1.Hotararea Aga
2.Procesul Verbal
3.Contractul de comodat/inchiriere-pentru schimbarea sediului
4.Cazierele fiscale ale noilor membrii
Intrebarea mea este urmatoarea: avand in vedere ca este o preluarea a asocietiei(cesiune), toate modificarile(intrarea de noi membrii, iesirea celor actuali, ocuparea noilor functii de catre noii membrii, schimbarea sediului, modificarea statului) se vor face intr-o singura hotarare AGA?
Apoi am inteles ca actele trebuiesc legalizate la notar/avocat cu prezenta tuturor partilor. Actele ce trebuiesc legalizate sunt : hotararea AGA si procesul verbal sau si altceva?
Va multumesc anticipat,
Maria Tutu