unchiul meu a dat o declaratie autentica in fata notarului la succesiunea dupa tatal sau, la fel ca si bunica mea, in opinia mea bunica nemaiavand practic nimic in urma acestui act, unicul mosteenitor fiind tatal meu. si in acest caz unchiul trebuia chemat la notar?
dar la succesiunea dupa bunica mea, unchiul meu ar fi trebuit sa mai vina daca a renuntat deja la avere, dand deja declaratie de renuntare la dezbaterea succesiunii dupa tatal sau?
Buna ziua,
In anul 1993 bunicul meu a decedat, in urma acestuia mostenitori ramanand bunica mea, sotia acestuia, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele lui.
In 1994 la dezbaterea succesiunii bunica si unchiul meu, fratele tatalui meu, au dat renuntare la mostenire in favoarea tatalui meu, el ramanand unicul mostenitor.
In 1996 la decesul bunicii nu s-a dezbatut succesiunea dupa aceasta.
Dupa decesul tatalui meu, la succesiune a fost chemat si unchiul meu, care renuntase anetirior la mostenire, in acelasi timp dezbatandu-se si succesiunea dupa bunica mea.
Intrebarea mea este daca unchiul meu trebuia sa se prezinte la notar din moment ce atat el cat si bunica renuntasera la mostenire, tatal meu fiind singur mostenitor.
Va multumesc, Dragos Nistor.
Buna ziua,
In anul 1993 bunicul meu a decedat, ramanand ca mostenitori ai sai bunica mea, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele lui. La dezbaterea succesiunii, atat bunica mea, cat si fratele tatalui meu au dat semnatura de renuntare la mostenire in favoarea tatalui meu, acesta ramanand unicul mostenitor.
La decesul bunicii, in 1996, nu s-a dezbatut succesiunea dupa aceasta.
Dupa moartea tatalui meu, la dezbaterea succesiunii, a fost chemat si unchiul meu, fratele tatalui, in calitate de mosteenitor al bunicii mele, mama lui.
Intrebarea mea este daca unchiul meu, care a renuntat la mostenire, trebuia sau nu sa fie chemat la dezbaterea succesiunii, care acum s-a facut atat dupa bunica, cat si dupa tatal meu.
Va multumesc, Dragos Nistor.