avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate daniel72

Activitate daniel72

Buna ziua,
pun aceasta intrebare dupa ce am citit aproape tot ce ezista in materie, dar cum sunt multe fraze de specialitate nu am reusit sa ma clarific.
Cazul:
Am fost arestat in urma unui mandat MAE. S-a cerut extradarea din Italia pentru o pedeapsa cu privare de libertate ramasa definitiva in 2008. (3 ani)
Fapta a fost comisa in 1999.
Am inteles din ceea ce am citit, ca in urma extradarii am dreptul la rejudecarea cauzei.
Acum vin dubiile mele:
In cazul rejudecarii ( eu nu am stiut de acel proces, a facut totul avocatul care a fost angajat de mama mea), de fapt fapta ar intra in prescriptie. Deci eu voi putea beneficia de aceasta prescriptie a faptei??
In acest caz trebuie sa iau legatura cu acel avocat inainte de a fi extradat sau dupa ce voi ajunge in Romania?
Multumesc pentru lamurirea cu calculul pedepsei.
Din cite am citit pe topicurile deschise de Dvs. am inteles ca aveti ceva esperienta cu aceste cazuri.
M intrebam daca exista vreo posibilitate de a cere statului roman sa execut pedeapsa aici, tinind cont ca am familia aici si sunt rezident de 11 ani, etc.....
Buna seara,
in primul rind doresc sa multumesc tuturor celor care vor incerca sa ma "lumineze".
Problema mea este ca in 2008 am primit o pedeapsa de trei ani de privare de libertate. Nici in timpul procesului nici dupa acea nu ma aflam in Romania. Cu ceva timp in urma am fost oprit de o patrula de politie pe autostrada si la un control in baza de date SIS am rezultat pozitiv cu un mandat MAE. Am fost retinut si am fost prezentat in fata unui judecator la o curte pe apel. Am fost intrebat daca sunt de acor sau nu cu extradarea. Am raspuns ca ma opun extradari (sfatul unui avocat din oficiu) si a a urmat o perioada de aproximativ 8 luni de zile in care am fost obligat sa semnez in fiecare seara la o statie de politie si sa sa fiu in casa de la ora 11 sera pina la 6.30 dimineata. In restul zilei eram liber sa merg la munca , cumparaturi, etc. Am angajat o alta avocata (cel din oficiu a spus ca nu poate sa ma reprezinte ) si pur si simplu nu stiu ce sa mai cred, toate intrevederile cu ea ma fac din ce in ce mai confus.
La inceput mi-a spus sa nu preocup, ca am toate sansele sa nu fiu extradat si sa efectuez pedeapsa aici, apoi ca trebuie sa mai studieze, apoi ca am sanse mici sa nu fiu extradat si a tot asa.
Saptamina trecuta am avut audierea la curtea de apel, era acelasi judecator care mi-a dat dat obligatia de a ma prezenta sa semnez si stau in locuinta noaptea, dupa ce a ascultat pledoaria avocatei s-au retras pentru consultari, apoi cind s-au reintor au comunicat ca isi rezerva mai mult timp pentru a-mi da o solutie.
Asta m-a bagat de tot in ceata.!!!!!!!??????? :stunned:
In tot acest timp am tot incercat sa vad ce legi imi acorda acest drept si ce alte hotariri au mai fost date in cazuri similare ( din nou in ceata).

Am gasit : (2002/584/JAI) DECIZIA-CADRU A CONSILIULUI
din 13 iunie 2002
privind mandatul european de arestare ș􀀍i procedurile de predare între statele membre si
DECIZIA-CADRU 2008/909/JAI A CONSILIULUI
din 27 noiembrie 2008
privind aplicarea principiului recunoașterii reciproce în cazul
hotărârilor judecătorești în materie penală care impun pedepse
sau măsuri privative de libertate în scopul executării lor în
Uniunea Europeană,

dupa ceea ce am citit si am inteles eu ( nu am cunostinte juridice),
credeam si eu ca am sanse sa efectuez pedeapsa aici, tinind cont ca sunt rezident aici de 11 ani, am casa cumparata, am familia aici si mai sunt si singurul care lucrez, dar avocata mi-a spus ca cele doua decizii nu se aplica pentru fapte savirsite inante de 2001.
Eu fapta am savirsito in 1999 si hotarirea definitiva a fost in data in 2008.

De aceea as dorii sa stiu mai multe pareri de la specialisti ca pentru mine e totul " ceata"

Multumesc din nou tuturor celor care vor incerca sa ma "lumineze", am ajuns sa cred ca de ce citesti mai multe legi devii tot mai confus.

Nu stiu cum faceti voi avocatii sa va descurcati cu ele ca tare mai sunt intortochiate!!

Multumesc din nou!

scuzati eventuale greseli dar cind sun confuz devin #-o.

O seara buna !



Editez din nou !!!

As dori sa mai stiu daca masura care a fost luata de judecator dupa arestare (obligatia de semna si de a sta in casa pe timpul noptii) se calculeaza la pedeasa?