avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate seceleanugheorghe

Activitate seceleanugheorghe

Răspuns la discuția Grupa II de muncă
Vă multumesc ! da si perioada 1979 - 2000 este tot grupa ,acum am ințeles.

Cu respect deosebit.

Răspuns la discuția Grupa II de muncă
Va multumesc pentru promtitudine dar nu ati citit cu atentie datele total luni cumulate in grupaII sunt 72 nu 26.
Buna ziua
Sunt nascut la 22.11.1956 ,am o vechime in munca de 33 ani si 6 luni din care in grupaII in procent de 100 % după cum urmeaza:
- 1975 4 luni
-1976 9 luni
- oct 1976 - feb 1978 ( stagiu militar )
-1978 10 luni
-1979 - 2000 stagiu complet
-2001 3 luni
Cîd pot iesi la pensie cu grupa II de munca
VA MULTUMESC !
Buna ziua,
Ma numesc Seceleanu Gheorghe,va rog a mi analiza problema de mai jos, intampinata in justitie, in conflict cu Casa Judeteana de Pensii [Editat].
In perioada 1975-2001 am lucrat la SC Avicola, Tg jiu, Sectorul Abator, ca electrician, unitate ce s a incadrat in grupa a doua de munca conform Ord.Nr.50/1990 anexa Nr.2 Pct.176 completat prin scrisoarea Ministerului Muncii Nr.382/MB/08.11.2000 potrivit carora meseria de electrician in abatoarele de pasari se incadreaza in grupa a doua. De asemenea, posed o adresa a ITM [Editat]/1999 care la sesizarea SC Avicola Tg Jiu, a efectuat un buletin de analiza, unde s a stabilit ca personalul salariat se incadreaza in grupa a doua.
Societatea a intrat in faliment, iar arhiva a fost preluata de firma lichidatoare [Editat], care a eliberat adeverinte de grupa pentru salariatii care nu au luat direct de la Societatea Avicola.
Arhiva a fost ulterior preluata de Casa de Pensii [Editat], unde se afla si in prezent. Deoarece nu posed o adeverinta de grupa, m am adresat Casei de Pensii [Editat], care refuza sa mi elibereze o asemenea adeverinta, motivand ca nu poseda nici un document din care sa reiese ca SC Avicola s a incadrat in Grupa a doua de munca, nerecunoscand astfel Ord.50/1990 si adresa ITM [Editat], din care rezulta clar ca unitatea se incadreaza in grupa a doua.
M am adresat instantei, respectiv Tribunalului Gorj, aducand ca dovezi adeverinte ale unor colegi cu care am lucrat in acelasi sector, adresa ITM [Editat], si am facut inclusiv proba cu martori. Instanta mi a admis actiunea, obligand Casa Judeteana de Pensii sa mi elibereze o adeverinta.
Casa de Pensii a facut recurs la Curtea de Apel Craiova,care mi a respins irevocabil decizia Tribunalului Gorj.
Acum urmeaza partea interesanta:
Un fost coleg, din acelasi sector, abator de la SC Avicola Tg Jiu, a trecut prin aceeasi situatie, facand aceleasi demersuri ca si mine. Tribunalul Gorj, i a admis actiunea, la fel ca si mie, hotararile fiind parca trase la indigo, numai ca, de neinteles, Curtea de Apel Craiova, a mentinut hotararea data colegului, obligand Casa de Pensii sa i elibereze o adeverinta de grupa.
Cu deosebit respect, va rog sa ma ajutati in aceasta situatie, pentru mine fiind de neinteles, cum in aceeasi situatie, avand acelasi demers, Curtea de Apel Craiova mie mi a respins actiunea irevocabil, iar colegului i a fost admisa.
Astept un raspuns din partea dumneavoastra, daca se mai poate face ceva in cazul meu si unde ma mai pot adresa, considerand ca mi s a facut o nedreptate pentru perioada de 26 de ani cat am lucrat in conditii deosebite.
Cu respect,
Seceleanu Gheorghe