avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Eliberare adeverinta incadrare grupa II de munca, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Eliberare adeverinta incadrare grupa II de munca, proces pierdut irevocabil

Buna ziua,
Ma numesc Seceleanu Gheorghe,va rog a mi analiza problema de mai jos, intampinata in justitie, in conflict cu Casa Judeteana de Pensii [Editat].
In perioada 1975-2001 am lucrat la SC Avicola, Tg jiu, Sectorul Abator, ca electrician, unitate ce s a incadrat in grupa a doua de munca conform Ord.Nr.50/1990 anexa Nr.2 Pct.176 completat prin scrisoarea Ministerului Muncii Nr.382/MB/08.11.2000 potrivit carora meseria de electrician in abatoarele de pasari se incadreaza in grupa a doua. De asemenea, posed o adresa a ITM [Editat]/1999 care la sesizarea SC Avicola Tg Jiu, a efectuat un buletin de analiza, unde s a stabilit ca personalul salariat se incadreaza in grupa a doua.
Societatea a intrat in faliment, iar arhiva a fost preluata de firma lichidatoare [Editat], care a eliberat adeverinte de grupa pentru salariatii care nu au luat direct de la Societatea Avicola.
Arhiva a fost ulterior preluata de Casa de Pensii [Editat], unde se afla si in prezent. Deoarece nu posed o adeverinta de grupa, m am adresat Casei de Pensii [Editat], care refuza sa mi elibereze o asemenea adeverinta, motivand ca nu poseda nici un document din care sa reiese ca SC Avicola s a incadrat in Grupa a doua de munca, nerecunoscand astfel Ord.50/1990 si adresa ITM [Editat], din care rezulta clar ca unitatea se incadreaza in grupa a doua.
M am adresat instantei, respectiv Tribunalului Gorj, aducand ca dovezi adeverinte ale unor colegi cu care am lucrat in acelasi sector, adresa ITM [Editat], si am facut inclusiv proba cu martori. Instanta mi a admis actiunea, obligand Casa Judeteana de Pensii sa mi elibereze o adeverinta.
Casa de Pensii a facut recurs la Curtea de Apel Craiova,care mi a respins irevocabil decizia Tribunalului Gorj.
Acum urmeaza partea interesanta:
Un fost coleg, din acelasi sector, abator de la SC Avicola Tg Jiu, a trecut prin aceeasi situatie, facand aceleasi demersuri ca si mine. Tribunalul Gorj, i a admis actiunea, la fel ca si mie, hotararile fiind parca trase la indigo, numai ca, de neinteles, Curtea de Apel Craiova, a mentinut hotararea data colegului, obligand Casa de Pensii sa i elibereze o adeverinta de grupa.
Cu deosebit respect, va rog sa ma ajutati in aceasta situatie, pentru mine fiind de neinteles, cum in aceeasi situatie, avand acelasi demers, Curtea de Apel Craiova mie mi a respins actiunea irevocabil, iar colegului i a fost admisa.
Astept un raspuns din partea dumneavoastra, daca se mai poate face ceva in cazul meu si unde ma mai pot adresa, considerand ca mi s a facut o nedreptate pentru perioada de 26 de ani cat am lucrat in conditii deosebite.
Cu respect,
Seceleanu Gheorghe
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:38, 24 Martie 2012
Puteti ataca decizia Curtii de Apel cu contestatie in anulare sau cu revizuire, daca mai sunteti in termen si daca exista motiv. Ambele sunt cai extraordinare de atac si pot fi exercitate numai pentru motivele strict si limitativ prevazute la art. 317, art. 318 si art. 322 Cod procedura civila.

Nu are relevanta ce hotarasc instantele in cauze diferite, care au parti diferite dar au acelasi obiect. Inteleg ce spuneti, insa in sistemul nostru de drept practica judecatoreasca nu este izvor de drept. Instantele nu sunt tinute, atunci cand pronunta o hotarare, de ceea ce s-a hotarat anterior in cauze similare. Asta se intampla in sistemele de drept ce apartin familiei anglo-saxone. In sitemele juridice romano-germane jurisprudenta nu este izvor de drept, judecatorii nefiind legati de hotararile pronuntate, in cauze similare, de alti judecatori.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac Coco50 Coco50 am dat in judecata Casa de pensii (grupa a II a , etc ) si la Judecatoria TG JIU mi-a fost admisa actiunea Cu drept de apel în termen de 30 zile de la ... (vezi toată discuția)
Consider ca nu s-a respectat codul muncii la concediere mirceaivan mirceaivan Va salut cu mult respesct! Sunt din Craiova. Va supun atentiei cazul meu si la sfarsitul expunerii am cateva intrebari, la care va rog sa-mi raspundeti, daca ... (vezi toată discuția)
Cumparator de buna credinta danalex1970 danalex1970 buna ziua. am si eu nevoie de o consultatie in domeniu Parintii mei, in prezent decedati, au fost proprietarii unui apartament situat in Rovinari, jud. ... (vezi toată discuția)