avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate alex_craiova

Activitate alex_craiova

acum sunt mai linistit :) astazi am fost la control pentru a se vedea piciorul copilului, evolutia e buna. am fost si la notar unde s-a mai dat o declaratie ca suntem impacati si ca nu va cere despagubiri si ca nu ma va actiona in instanta.
relatia cu parintii este buna, tot astazi i`am mai cumparat si niste haine copilului, niste mancare, etc.
cat despre asigurarea parintilor... nu stiu ce sa zic, ei muncesc cu ziua prin sat. singurul venit legal cred ca este ajutorul de la primarie si alocatia copilului care este la scoala..

multumesc
Nu mai inteleg. De la politie mi s-a spus ca in urma acestei declaratii, daca nu se mai intervine cu o alta declaratie in care sa aiba pretentii, dosarul va pleca la Parchet cu NUP si se va termina pur si simplu, nu pateste nimeni nimic. Nu s-a mentionat niciun proces, nicio sustinere de declaratie, nimic..
Ce doresc de fapt este sa stiu cine plateste spitalizarea si daca o sa am cazier. Cu alte cuvinte, sa dorm si eu linistit. Nu mi se pare normal ca dintr-o intamplare ca aceasta, toate pagubele si costurile sa ramana in spinarea soferului. Sa nu uitam ca acel copil are 12 ani si umbla NESUPRAVEGHEAT pe o BICICLETA pe un drum JUDETEAN.

Multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri. Bineinteles ca aceste raspunsuri ridica noi intrebari.
1. Daca parintii victimei au dat declaratie ca nu mai au nicio pretentie, acestia se mai constituia parte civila ?

2. La politie mi s-a spus ca in urma acestei declaratii (ca nu exista pretentii), daca nu mai intervine nicio alta declaratie, dosarul pleaca catre parchet cu neinceperea urmaririi penale, si nu ar mai trebui sa se intample nimic dupa aceea. Nici prin cazier, pe nicaieri.

3. Asigurarea RCA ce rol are? Nu de a fi despagubit cel prejudiciat de catre autovehiculul asigurat?

Din nou, multumesc!
Salut. O sa fac un scurt rezumat la cele intamplate.
Ma intorceam de la tara pe un drum judetean. Ma aflam singur intr-o autoutilitara de 3,5t goala. Intr-un sat, in timp ce depaseam un biciclist ce se deplasa pe aceeasi directie si acelasi sens cu mine, acesta a virat brusc stanga, impactul ne mai putand fi evitat.
Biciclistul (un copil de 12 ani) s-a ales cu o fractura de gamba (i s-a pus tija) si 2 dinti rupti. A stat internat in spital 8 zile, iar medicul legist i-a dat "circa 70 zile de ingrijiri medicale" (exact asa scrie pe hartia de la IML), ceea ce mi se pare inexplicabil de mult avand in vedere ca si doctorul care l-a operat a spus ca erau necesare cam 40. Dupa externare s-a dat o declaratie la politie din partea familiei copilului in care au mentionat ca nu au pretentii.
Acum urmeaza intrebarile:
1. Am inteles ca aceasta declaratie poate fi schimbata intr-un termen de 60 de zile de cate ori se vrea. Este adevarat?
2. Mi s-a mai spus de catre diverse persoane ca daca incepe urmarirea penala, singura parte de vina care mi s-ar asocia ar fi depasirea limitei de viteza (am avut cam multi metrii de frana - autoutilitara goala, fara abs, cauciucuri de iarna, cam +15C afara), iar parintilor li s-ar aduce acuzatii ca au lasat copilul nesupravegheat.
3. Tot de prin diverse parti mi s-a spus ca ar mai trebui data o declaratie in care sa mentionam ca "ne impacam, total, neconditionat si irevocabil". In aceste conditii, pe ce nume vine de plata spitalizarea? Poate ea fi acoperita de catre RCA? Am inteles ca ar fi undeva peste 5000 RON.

Multumesc anticipat!