avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate covrigut

Activitate covrigut

Si daca nu are asa ceva care este modalitatea legala prin care pot "obliga" functionarii de la primarie sa colaboreze? Intentia vadita a lor este sa lase impresia ca totul depinde de ei si pentru asta trebuie sa fii foarte "atenta" cu ei.

Asadar daca nu exista regulamentul care este modalitatea (ce articole pot invoca, ce document trebuie sa solicit sa vad) prin care pot obtine ceea ce ar fi in fapt un drept al meu pentru care nu trebuie sa dau spagi?
Buna ziua.
Am o covrigarie si as dori sa amplasez o toneta pentru comert ambulant prin care sa vand covrigi in fata unei scoli. Cei de la primarie stramba din nas asteptand probabil niste atentii consistente.
Stiu ca exista legea 544 care obliga autoritatile sa permita accesul cetatenilor la o anumita categorie de informatii. De asemenea stiu ca in planul urbanistic zonal aprobat de consiliul local ar trebui sa fie specificate conditiile in care se permite comertul ambulant. Stiu de asemenea ca tot consiliul local poate decide sa nu se permita amplasarea unor astfel de tonete. Insa daca exista o astfel de aprobare si cineva incearca sa faca un ban "cinstit" sub pretextul ca m-ar ajuta:

Exista vreo modalitate prin care sa oblig primaria, ca in cazul in care s-a decis in consiliu ca se pot aproba astfel de tonete, sa imi aprobe accesul la un astfel de document?
Sau cum ar trebui sa pun problema ca sa aflu daca am sau nu dreptul sa amplasez o astfel de toneta ca sa ocolesc dorinta unor functionari publici care asteapta o spaga si pentru a se ridica de pe un scaun?

Ce posibilitati "ca la carte" am?

Va multumesc