avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate laviniab

Activitate laviniab

Deci exista posibilitatea ca sotia (adica eu) sa capete drept de proprietate asupra casei construite in timpul casatoriei? In situatia asta, cum ramane cu terenul aferent casei? Practic terenul e al sotului (mostenit), si inteleg ca nu e usor sa obtii drept de proprietate pe terenul altuia. Ma scuz pentru naivitatea intrebarilor, sunt complet necunoscatoare in privinta legilor.
Multumesc pt. raspuns.
...autorizatia de constructie e de fapt doar "de forma", dat fiind ca se autorizeaza doar reparatii la acoperisul casei vechi, cand in fapt s-a construit o casa noua, de la temelie. Deci nu exista acte care sa valideze constructia actuala. In acte, exista doar casa veche, eventual cu un acoperis nou. Banuiesc ca asta creeaza probleme?
Majoritatea economiilor din timpul casatoriei (14 ani) au fost folosite pentru construirea unei case noi pe terenul mostenit de sot de la parintii lui, inaintea casatoriei. Casa mostenita era nelocuibila, drept pentru care cuplul a hotarat sa faca una noua, in timpul casatoriei.
Casa veche (2 camere, cu WC afara) a fost demolata, dupa care s-a construit o noua casa, cu etaj, 4 camere, 2 bai, cu toate finisajele (gresie, faianta, etc), si cu instalatiile sanitare aferente (hazna). Actele de proprietate nu au fost modificate, astfel incat sotul e in continuare singurul proprietar.
La divort, sotul pretinde ca aceasta casa e proprietatea lui separata. Ce legi poate invoca sotia pentru ca valoarea noii case sa se imparta in mod echitabil? Restul economiilor au fost pastrate in contul sotului, care acum le ascunde (au disparut sume mari de bani din cont). Mentionez ca divortul este initiat de sot, fara invinuirea sotiei (dar datorat faptului ca sotul are o noua iubita cu care vrea sa se casatoreasca). De asemenea, cel putin trei ani din timpul casniciei, sotia a fost singura care a sustinut familia din punct de vedere financiar. Nu exista copii.
Poate cineva sa dea vreun sfat? Multumesc mult!