avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Activitate scolarita2002

Activitate scolarita2002

multumesc pentru raspuns freelis.
Eu am gasit definitia reorganizarii judiciare dupa cum urmeaza : procedura reorganizării judiciare şi a falimentului este acea procedură instituită în vederea acoperirii pasivului debitorului, în insolvenţă, prin reorganizarea comerciantului şi a activităţii acestuia, prin lichidarea unor bunuri din averea lui până la stingerea pasivului sau prin faliment.
Pentru a considera inchiderea unui punct de lucru reorganizare judiciara nu ar trebui firma sa se afle in insolventa ? Pentru ca nu este cazul firmei mele, pur si simplu vrea sa renunte la anumite chirii din spatiile unde nu le mai convin termenii. Ghinionul meu practic.

@grio_p : se face concediere individuala ca urmare a dificultatilor ecomice, nu concediere colectiva. si nu, nu am cerut concediu prenatal, acesta se poate cere doar de la 28 sapt si nu e cazul la mine, inca.
As dori sa aflu daca o angajata care a anuntat angajatorul in scris ca este insarcinata poate fi concediata in cazul in care se defiinteaza punctul de lucru al acesteia ? Ma nedumereste prevederea Codului Muncii care spune ca o anagajta insarcinata nu poate fi concediata decat in cazul falimentului sau reorganizarii judiciare a firmei dar in OU 96/2003 privind protectia maternitatii scrie in art 21 ca poate fi concediata daca se desfiinteaza postului ocupat de salariata ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau reorganizarii angajatorului. Cum e pana la urma ?