avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate koss_x_treeme

Activitate koss_x_treeme

Da. Am rezolvat.
A mai aparut o problema. Proprietarul a avut doar actul pe teren se pare, pe langa faptul ca nu scria nicaieri nimic de actul de nomenclatura stradala pe care mi l-a cerut la ghiseu.
Am dat declaratia pe propria raspundere ca locuiesc acolo.
Cei de la ghiseu mi-au zis ca trebuie sa vina un politist de ordine publica sa constate ca acolo locuiesc.
Intreabarea e : Daca nu ma gaseste acolo? Acolo nu locuieste nimeni.
Ce presupune aceasta verificare? Politistul poate sa intrebe vecinii daca locuiesc acolo daca nu gaseste pe nimeni acasa? O sa vorbesc cu vecinii sa ii zica politistului cum ma cheama si acolo locuiesc ca altceva nu pot sa fac. Din moment ce a dat proprietarul declaratie la notar ca ma ia in spatiu mi se pare stupid sa mai vina si sa mai verifice ca acolo locuiesc. Am fost cu actul de proprietate pe teren ca pe casa nu l-a gasit proprietarul sa mi-l dea, cu declaratia de luare in spatiu la notar si acum trebuie sa vina si un agent sa ma verifice si evident sunt slabe sanse sa gaseasca pe cineva acolo. Doar o casa in care nu locuieste nimeni ca toti sunt plecati.
In situatia in care proprietarul si-a schimbat domiciliul adica nu mai are pe buletin adresa unde are proprietatea poate sa dea declaratie de luare in spatiu la adresa respectiva?
Proprietarul are mai multe proprietati si are alta adresa pe buletin fata de unde vreau eu sa imi fac buletinul. Cum se procedeaza in acest caz?
In situatia in care sunt 2 proprietari este suficienta declaratia unuia dintre ei la notar sau trebuie amandoi sa faca declaratie de luare in spatiu?
Am actul de donatie pe numele tatalui in original. Singura problema este acea declaratie de luare in spatiu pe care imi este aproape imposibil sa fac rost de ea. Nu are cum sa imi fie trimisa pentru ca tatal meu nu poate practic sa ajunga acolo. Nu are zile libere de luni pana vineri de la 09- la 12 cat are consulatul programul. Singura solutie e sa gasesc un functionar intelgator care va intelege situatia.
Va multumesc pentru atentia acordata dar se pare ca nu exista nicio solutie legala decat aceea sa ma rog de cineva sa ma ia in spatiu (varianta pe care nu o sa o folosesc pentru ca avand locuinta mi se pare penibil si umilitor sa ma duc la cineva sa ma ia in spatiu chiar si pentru cateva luni) sau varianta cartii de identitate temporara ( varinata mai putin penibila dar totusi ma gandesc ca o sa fie privita cu suspiciune fata de o carte de identitate normala)
Nu locuieste la sat.
Am vazut acolo ceva cu privire la extrasul de la Cartea Funciara. Este considerat act doveditor de proprietate?? desii am inteles ca obtinerea lui este extrem de anvoioasa.

Tata lucreaza cu contract de munca si are viza de munca acolo. Dar ma gandesc ca e destul de greu pentru el sa se duca in capitala la ambasada sau la consulat si apoi sa-mi trimita prin posta declaratia( asta in caz ca se poate face).
E clar. Renunt la varianta cu trimiterea prin posta. Nu cred ca poti trimite prin posta ceva daca nu esti rezident in tara respectiva.. in fine

As cere bunicului sa ma ia un spatiu dar nu are act de proprietate pe casa. Ce poate sa tina in loc de document prin care sa atesti adresa de domiciliu. E casa foarte veche atunci se faceau chitante de mana.
De la directia de impozite si taxe nu se poate scoate ceva care sa ateste ca el e proprietarul?
DOCUMENTE NECESARE:
Conform directiei de evidenta a persoanelor din localitate imi trebuiesc urmatoarele:

- cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de identitate, de la ghişeu;
- actul de identitate anterior (Buletin de identitate sau Carte de identitate şi Carte de alegător, după caz);
- certificatul de naştere, original şi copie xerox;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie xerox;
- chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate (7 lei RON) achitată la? casieria S.P.C.E.P Craiova;
- taxă extrajudiciară de timbru în cuantum de 4 lei (RON).

Marea problema este urmatoarea:

ATENŢIE

În cazul în care solicitantul actului de identitate nu este titularul actului de spaţiu, este necesar consimţământul proprietarului.
Declaraţia de primire în spaţiu a proprietarului poate fi dată în faţa lucrătorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, consemnată la notarul public, la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din străinătate ori în prezenţa poliţistului de la postul de poliţie, pentru mediul rural.

Evident tata fiind plecat in Orientul Mijlociu nu pot sa imi fac alt buletin.
Daca se consemna declaratia la misiunea diplomatica sau oficiul consular al Romaniei o primesc eu direct la directia de evidenta a persoanelor locale sau o trimit prin posta fax?? si ma duc eu cu ea?
Ce presupune aceasta declaratie si cum ajunge ea de la ambasada sau consulat la Evidenta Persoanelor din orasul in care locuiesc?

Alte posibilitati de a-mi face buletin nou fara aceasta declaratie nu exista?

[Editat - va rog sa folositi exprimarea in care v-ar placea sa vi se raspunda. Multumesc pentru intelegere]