avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Expirare buletin. Proprietarul imobilului (tata) este ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Expirare buletin. Proprietarul imobilului (tata) este plecat din tara.

DOCUMENTE NECESARE:
Conform directiei de evidenta a persoanelor din localitate imi trebuiesc urmatoarele:

- cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de identitate, de la ghişeu;
- actul de identitate anterior (Buletin de identitate sau Carte de identitate şi Carte de alegător, după caz);
- certificatul de naştere, original şi copie xerox;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie xerox;
- chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate (7 lei RON) achitată la? casieria S.P.C.E.P Craiova;
- taxă extrajudiciară de timbru în cuantum de 4 lei (RON).

Marea problema este urmatoarea:

ATENŢIE

În cazul în care solicitantul actului de identitate nu este titularul actului de spaţiu, este necesar consimţământul proprietarului.
Declaraţia de primire în spaţiu a proprietarului poate fi dată în faţa lucrătorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, consemnată la notarul public, la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din străinătate ori în prezenţa poliţistului de la postul de poliţie, pentru mediul rural.

Evident tata fiind plecat in Orientul Mijlociu nu pot sa imi fac alt buletin.
Daca se consemna declaratia la misiunea diplomatica sau oficiul consular al Romaniei o primesc eu direct la directia de evidenta a persoanelor locale sau o trimit prin posta fax?? si ma duc eu cu ea?
Ce presupune aceasta declaratie si cum ajunge ea de la ambasada sau consulat la Evidenta Persoanelor din orasul in care locuiesc?

Alte posibilitati de a-mi face buletin nou fara aceasta declaratie nu exista?

[Editat - va rog sa folositi exprimarea in care v-ar placea sa vi se raspunda. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: koss_x_treeme , utilizator 19:22, 11 Septembrie 2012

Exista posibilitatea ca un alt proprietar de imobil sa isi dea consimtamantul sa va faceti carte de identitate cu domiciliul la proprietatea pe care o detine.Insa banuiesc ca doriti sa aveti in continuare acelasi domiciliu.

Tatal dvs. trebuie sa dea o declaratie la consulat prin care sa isi exprime consimtamantul ca dvs. sa va stabiliti domiciliul la imobilul pe care il detine.

Declaratia va avea aprox. aceasta forma si aveti nevoie de in original - deci va trebui sa v-o trimita prin posta:

[ link extern ]

E clar. Renunt la varianta cu trimiterea prin posta. Nu cred ca poti trimite prin posta ceva daca nu esti rezident in tara respectiva.. in fine

As cere bunicului sa ma ia un spatiu dar nu are act de proprietate pe casa. Ce poate sa tina in loc de document prin care sa atesti adresa de domiciliu. E casa foarte veche atunci se faceau chitante de mana.
De la directia de impozite si taxe nu se poate scoate ceva care sa ateste ca el e proprietarul?
Ma indoiesc ca nu poate trimite prin posta o hartie pentru ca nu e rezident (greu de crezut ca e fara forme legale intr-o tara din Orientul Mijlociu).
Vorbiti cu tatal dvs.

In legatura cu proprietatea bunicului, daca sta la sat exista o Adeverinta-tip, pe care i-o poate elibera primaria, din care sa rezulte ca dumnealui figureaza in registrul agricol cu casa de locuit si gospodarie.

Posibil ca pe baza acelei adeverinte si cu bunicul, desigur, sa va puteti face o noua CI la SPCLEP de care apartine.

Aici
www.avocatnet.ro/content/for...

gasiti actele cu care se poate face dovada spatiului de locuit - poate va vine vreo idee.

Nicio hartie de la Impozite si Taxe nu tine loc de act de spatiu cu care sa puteti obtine o noua CI.
Nu locuieste la sat.
Am vazut acolo ceva cu privire la extrasul de la Cartea Funciara. Este considerat act doveditor de proprietate?? desii am inteles ca obtinerea lui este extrem de anvoioasa.

Tata lucreaza cu contract de munca si are viza de munca acolo. Dar ma gandesc ca e destul de greu pentru el sa se duca in capitala la ambasada sau la consulat si apoi sa-mi trimita prin posta declaratia( asta in caz ca se poate face).
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
koss_x_treeme, utilizator
Extrasul de carte funciara este de folos proprietarului cand nu isi gaseste actul de proprietate, nu este valabil in cazul dvs.

Unchi, matusi, verisori...? Rugati-i sa isi dea acceptul ca sa va puteti schimba acum CI, si cand va veni tata in tara puteti merge din nou la SPCLEP sa cereti schimbarea CI cu motivul ''schimbare domiciliu''.

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu speranta69 speranta69 buna seara,acum 5 ani mama mea mi-a facut act vanzare -cumparare pentru apartament,deci acum sunt titulara,problema esta ca fiului meu ii expira buletinul si ... (vezi toată discuția)
Actul de identitate pierdut IonMarian1990 IonMarian1990 Buna ziua, In data de 14.09.2011 mi-am pierdut buletinul in orasul Costesti-ARGES...mentionez domiciuliul il am in comuna Barla-ARGES...A doua zi am fost in ... (vezi toată discuția)
Ci fara prezenta proprietarului georgiana1705 georgiana1705 Locuiesc de 6 ani in casa unei rude , care refuza sa ma insoteasca la politie pentru eliberarea cartii de identitate . Nu ma intrebati motivul - este in varsta ... (vezi toată discuția)