avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... luare in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

luare in spatiu

buna seara,acum 5 ani mama mea mi-a facut act vanzare -cumparare pentru apartament,deci acum sunt titulara,problema esta ca fiului meu ii expira buletinul si eu nu sunt in tara.Ce acte necesita din partea mea pentru a putea schimba buletinul cu aceeasi adresa,multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:11, 20 Martie 2012
Indiferent de cauza schimbarii cartii de identitate (chiar daca nu se schimba domiciliul), este necesar actul de spaţiu prin se care face dovada domiciliului (original si copie) si declaraţia de consimţământ a titularului locuinţei care se dă pe verso la cererea tip.
In cazul dvs., exista si posibilitatea ca proprietarul domiciliului sa nu fie prezent si sa fie suficienta o declaratie a acestuia de luare in spatiu plus actul de proprietate, declaratie data la ambasada sau consulatul tarii in care va aflati si transmisa in Romania.

Vedeti toate variantele aici

[ link extern ] /

[Editat - link nefunctional]
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
Ares-3, moderator
multumesc pentru raspuns si inca o intrebare:fiul meu este titular pe un teren in afara orasului unde actualmente construim o casa,este vreo problema sa ramana cu adresa actuala?(adica sa ramana cu mutatie pe oras si nu la comuna?)
Nu este obligatoriu sa aiba domiciliul la o locuinta proprietate personala - si-l poate stabili oriunde daca are consimtamantul proprietarului.

La depunerea actelor pentru cartea de identitate, pe langa declaratia dvs. de primire in spatiu (si desigur celelalte acte de stare civila) va trebui sa aiba si originalul + copia actului dvs. de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare buletin. proprietarul imobilului (tata) este plecat din tara. koss_x_treeme koss_x_treeme DOCUMENTE NECESARE: Conform directiei de evidenta a persoanelor din localitate imi trebuiesc urmatoarele: - cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de ... (vezi toată discuția)
Schimbare de domiciliu emmerson emmerson Vreau sa-mi schimb buletinul iar casa in care locuiam am vandut-o.Acum locuiesc intr-o alta casa dar care nu este proprietate mea e proprietatea firmei.Pot ... (vezi toată discuția)
Buletin care expira georgia2000 georgia2000 am nevoie de un raspuns de la dumneavoastra sau oricine ma poate ajuta cu un raspuns la problema mea,in luna iulie 07/2012 imi va expira buletinul ,de ... (vezi toată discuția)