avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin care expira
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin care expira

am nevoie de un raspuns de la dumneavoastra sau oricine ma poate ajuta cu un raspuns la problema mea,in luna iulie 07/2012 imi va expira buletinul ,de sarbatori voi merge acasa(locuiesc in italia)si vreau sa imi schimb buletinul voi putea cu cateva luni inainte?aceasta a fost prima intrebare urmatoarea este sunt casatorita ,sotul avand inaintea casatorie o garsoniera care este pe numele lui eu am domiciliul acolo in buletin in acest moment intrebarea mea este ,,pot schimba buletinul fara prezenta sotului?el ramane in italia
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 08:29, 10 Decembrie 2011
Se poate schimba cu maxim 180 de zile inainte.

Presupunand ca nu l-ati mai gasi dupa ce intrati in tara :rolleyes:, pentru obtine o noua carte de identitate aveti nevoie de:

- declaratia sotului, data la consulat sau ambasada, ca este de acord sa va stabiliti domiciliul la imobilul pe care dumnealui il detine;
- certificatul de nastere, in original si copie;
- certificatul de casatorie, original si copie;
- certificatele de nastere ale copiilor cu vârsta mai mica de 14 ani, original si copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.
- cartea de alegator, daca o mai aveti.

Daca v-ati pierde cartea de identitate, ati risca o amenda intre 40 si 80 de lei (care nu se prea aplica, lucratorii de la Evidenta Persoanei nu sunt chiar asa de aspri).
dar eu am domiciliul in acea,, garsoniera,,de la data casatoriei acum 7 ani ,doar ca expira si trebuie schimbat ,cu aceeasi adresa ,contractul casei este doar pe numele sotului si eu am aceelasi nume ,oricum va multumesc si vreau sa plec pregatita de aici sa nu intampin probleme.
Eu nu stiu de vreo prevedere in normele metodologice de aplicare a dispozitiilor privind evidenta, domiciliul etc. cetatenilor romani, care sa nu mentioneze acordul proprietarului - ceea ce nu inseamna ca n-o fi existand vreo precizare pentru situatia dvs.

Sunati la Serviciul de Evidenta de care apartineti (gasiti in mod sigur numarul pe net) si intrebati direct la sursa.
Raspunsul la prima intrebare este : puteti schimba cartea de identitate cu cel mult 180 de zile inainte de expirare dar nu mai putin de 15 zile. Deci nu exista exceptie cu 181 de zile sau mai multe.
La cea de-a doua intrebare este de preferat ca inainte de plecarea dvs. spre Romania sa mergeti cu sotul la ambasada sau consulat, ce aveti dvs. mai aproape, unde sotul dvs. sa dea o declaratie din care sa rezulte ca este de acord sa va ia in spatiu. Daca nu reusiti acest lucru e de preferat sa aveti la dvs. cand veniti in Romania actul de proprietate in original iar la depunerea actelor la serviciul de evidenta veti face o declaratie si veti solicita anexa 14, adica deplasarea politistului la domiciliul dvs.pentru a confirma cu martori si pe baza de proces verbal ca dvs. locuiti efectiv la acea adresa. Daca nu, veti primi de la serviciul de evidenta doar o carte de identitate provizorie pe motiv lipsa dovada adresei de domiciliu.
multumesc frumos deci in concluzie trebuie declaratia sotului de la ambasada.va multumesc mult .

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru schimbarea documentelor personale de identitate in urma unei casatorii. Alusa Alusa Buna, Situata in Anglia,..casatorita acum 2 ani in Anglia,..inca nu am reusit sa vin in Romania sa-mi schimb numele si documentele de identitate! Rugamintea ... (vezi toată discuția)
Salut-carte de identitate dumitrumarius dumitrumarius Salut ma intimpin de cateva zile cu o problema.am fost casatorita 2 ani si am 1 luna de cand a divortat si parintii mei sunt pleca-ti in strainatate si acum eu ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)