avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... actul de identitate pierdut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

actul de identitate pierdut

Buna ziua,
In data de 14.09.2011 mi-am pierdut buletinul in orasul Costesti-ARGES...mentionez domiciuliul il am in comuna Barla-ARGES...A doua zi am fost in COSTESTI la politie sa anunt,ma informat sa revin dupa trei zile pentru al declara pierdut...
Va rog sa ma informati cum trebuie sa procedez pentru aceasta problema sa imi recuperez buletinul m-ai repede:
1)trebuie sa mearga unul dintre parinti,dar eu am 21 de ani?!?
2)ce acte imi trebuiesc eventual trebuie sa platesc amenda/taxe?!?
3)pot sa rezolv problema intr-o zi,sa il declar pierdut si sa il refac in aceasi zi?!?
ASTEPT UN RASPUNS VA ROG
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 09:55, 27 Septembrie 2011
Gasiti aici toate informatiile de care aveti nevoie.

www.avocatnet.ro/content/for...
Este necesar sa va faceti alt buletin.Pentru aceasta ve sunt necesare urmatoarele documente:
certificat nastere,certificat casatorie-daca este cazul,contractul de spatiu(daca nu sunteti titulara de contract, atunci proprietarul trebuie sa va insoteasca la Politie sa dea o declaratie ca este de acord cu primirea dvs. in spatiu), taxa Primarie 7 lei si 4 lei.Este poibil sa rezolvati si intr-o zi, daca mergeti in audienta la seful serviciului si ii explicati motivul urgentarii eliberarii documentului.
deci trebuie sa mearga numai cine este titular in actul de spatiu?!?daca merg luni sa il declar pierdut pot sa depun actele pentru noul buletin in aceasi zi!?imi trebuie ceva de la primaria comunei unde locuiesc eu sau merg doar cu certificatul,actul de spatiu,si actele titularului de spatiu?!?
Pentru cartile de identitate declarate la politie ca fiind furate va trebuie o adeverinta eliberata de postul de politie din care sa rezulte ca politia a fost sesizata despre furt. Dar dvs. declarati ca l-ati pierdut, deci nu trebuie sa faceti declaratii la postul de politie ci trebuie doar sa mergeti la Serviciul de evidenta a persoanelor unde veti declara VERBAL ca v-ati pierdut actul de identitate, fapt pentru care veti avea la dvs.urmatoarele acte:
- certificatul de nastere,
-de casatorie,
-un act cu poza dvs. recenta(cartea de alegator, pasaport, carnet de conducere, acte de studii),
- dupa caz, certificat de nastere a copilului (in cazul in care aveti copii cu varsta intre 0-14 ani)-
-toate actele in original si copie xerox.
- Daca sunteti proprietar de casa, veti avea contractul de casa in original si copie xerox.
- Daca nu sunteti proprietar veti fi insotit de proprietar care va avea la el actul de spatiu in original si copie si cartea de identitate.
- Veti achita taxa de 7+4=11 lei.
*Dvs. completati cererea iar pe verso proprietarul isi va da acordul de luare in spatiu.
Va trebuie adeverinta de rol de la Primaria comunei in care locuiti. Daca va trece pe dvs. ca titular al spatiului de locuit nu va mai trebuie consimtamntul nimanui. Daca este trecut altcineva ca proprietar va trebuie consimtamantul proprietarului. Incercati sa mergeti cu proprietarul mai intai la Postul de Politie din comuna. Poate reusiti sa obtineti declaratia data in fata lucratorului de politie. De la 1 septembrie au fost reorganizate posturile de politie comunale si e putina brambureala. Daca nu reusiti sa rezolvati cu primirea in spatiu la postul de politie mergeti direct cu proprietarul la serviciul de evidenta a persoanelor sa va dea declaratia in fata lucratorului de acolo.
In unele cazuri se pot obtine actele de identitate in aceeasi zi depinde cat de departe de serviciul de evidenta a persoanelor este sediul Biroului Judetean de Administrare a Bazelor de Date(locul unde se tiparesc actele de identitate). Ca daca e o distanta de ceva kilometri banuiesc ca nu se va stresa nimeni sa faca un asemenea drum doar pentru un act de identitate.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit ... Alexandra Frîncu Alexandra Frîncu Buna ziua! Mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit varsta de 14 ani, el avand valabilitate pana anul acesta, la final de septembrie. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Acte necesare eliberare buletin , cand titularul este casatorit si divortat in spania betty_dumy betty_dumy buna ziua. Cumnata mea ( eu sunt imputernicita sa umblu ptr eliberarea buletinului) sa casatorit,a nascut si divortat in Spania fara sa anunte ambasada la ... (vezi toată discuția)
Pierdut carte de identitate Gabi_Ion Gabi_Ion Astazi mi-am pierdut cartea de identitate!!! Ce trebuie sa fac? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez ca sa pot obtine o noua carte de identitate? ... (vezi toată discuția)