avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit ...

Buna ziua!
Mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit varsta de 14 ani, el avand valabilitate pana anul acesta, la final de septembrie.
Imi puteti spune, va rog, care sunt documentele de care am nevoie? (nu inteleg exact din textul de lege daca ma incadrez pe expirarea cartii de identitate sau pe articolul legat de prima CI dupa 18 ani).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:18, 2 Septembrie 2020
Actele necesare a fi:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- certificatul de naştere, original şi copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie;
- declaraţia unuia dintre părinţi ori a unei terţe persoane, din care să rezulte faptul că identitatea declarată în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborată cu imaginea preluată ori cu fotografia ataşată cererii, aparţine solicitantului;
- fişa cu impresiunile decadactilare ale solicitantului realizată de unitatea de poliţie de la locul de domiciliu sau de reşedinţă al solicitantului;
- chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate

Mergeti la postul de politie de domiciliu pentru fisa de la penultimul punct.
Dupa aceea mergeti cu un parinte la Biroul de evidenta polulatiei si va indruma dumnealor ce si cum...

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunsul anterior este total eronat, autorul se refera la persoanele care nu au deținut niciodată carte de identitate și o obțin prima oara după vârsta de 18 ani, ceea ce nu este cazul dvs!
Cartea dvs de identitate se va schimba cu motivul "Expirare". Documentele necesare sunt : cererea de eliberare a noului act de identitate, certificatul de naștere (original +copie xerox), certificat de căsătorie, dacă este cazul (original + copie xerox), actul cu care faceți dovada proprietății imobilului în care locuiți (original +copie xerox) și taxa de 7 lei. Dacă nu sunteți proprietarul imobilului este necesar ca acesta sa va însoțească pentru a-și da acordul în vederea stabilirii domiciliului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc! Acum este clar!
Va incadrati pe expirare. Daca ati solicitat carte in 2013 aceasta trebuia sa expire in 2017 cand trebuia sa solicitati alta carte la implinirea varstei de 18 ani. Probabil ca ati pierdut cartea intre timp si ati solicitat alta inainte de sept. 2017 (mai exact in 2016). In fine. Aveti nevoie de cartif. de nastere (original si copie), dovada adresei de domiciliu, chitanta de 7 lei si buletinul expirat. Proprietarul locuintei va trebui sa va dea acordul de primire in spatiu si va avea buletinul la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate dupa implinirea varstei de 18 ani Ares-3 Ares-3 [b]Documente necesare[/b] - cererea pentru eliberarea actului de identitate; - certificatul de nastere, original si copie; - documentul cu care se face ... (vezi toată discuția)
Buletin dupa varsta de 18 ani O_alexandru O_alexandru Buna ziua, din cauza unor probleme legate de faptul ca parintii mei au divortat si a unor probleme legate de domiciliul parintilor, nu am avut posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Buletin fara domiciliu i0nela i0nela Buna ziua.Este posibil sa se faca buletin daca persoana respectiva nu are domiciliu? Are doar certificatul de nastere, respectivul este din Iasi si munceste ... (vezi toată discuția)