avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin dupa varsta de 18 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin dupa varsta de 18 ani

Buna ziua, din cauza unor probleme legate de faptul ca parintii mei au divortat si a unor probleme legate de domiciliul parintilor, nu am avut posibilitatea sa-mi eliberez actul de identitate. Cum peste o luna implinesc 18 ani, voi putea sa mi-l intocmesc fara ajutorul parintilor, major fiind? Sau va mai fii nevoie de sentinta de divort, semnaturi din partea lor, a tutorelui si a faptului ca eu trebuie sa locuiesc unde locuieste si acesta?
Care sunt procedurile prin care trebuie sa trec daca nu imi voi fi facut buletinul pana dupa varsta de 18 ani? Dar contraventiile?
Va multumesc foarte mult si va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 12:58, 29 Martie 2014
Dupa ce impliniti 18 ani, veti face buletin fara sa mai fie nevoie de sentinta de divort a parintilor.
Problema e ca veti avea nevoie de un act de spatiu, daca veti locui in casa unuia din parinti, va trebui ca acesta sa isi dea acordul pt a va face buletin.
Daca nu va reinnoiti buletinul, veti primi amenda.
DOCUMENTE NECESARE:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- certificatul de nastere, original si copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
- declaratia unuia dintre parinti ori a unei terte persoane, din care sa rezulte faptul ca identitatea declarata în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborata cu imaginea preluata ori cu fotografia atasata cererii, apartine solicitantului;
- fisa cu impresiunile decadactilare ale solicitantului realizata de unitatea de politie de la locul de domiciliu sau resedinta al solicitantului;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - de 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 5 lei.
Dar in cazul meu nu este vorba de reinnoirea buletinului pentru ca pana la 18 ani nu am avut posibilitatea sa eliberez buletinul, ci doar dupa 18 ani, fara sa mai am nevoie de ajutorul parintilor. Exista si alte penaltitati sau proceduri daca nu mi-am primul buletin doar la cand am fost major?
Nu are importanta daca este primul buletin sau este reinnoit.
Aveti nevoie de ajutorul parintilor oricum.
Procedura este cea spusa de gi-jane2.
Urmati-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate dupa implinirea varstei de 18 ani Ares-3 Ares-3 [b]Documente necesare[/b] - cererea pentru eliberarea actului de identitate; - certificatul de nastere, original si copie; - documentul cu care se face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit ... Alexandra Frîncu Alexandra Frîncu Buna ziua! Mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit varsta de 14 ani, el avand valabilitate pana anul acesta, la final de septembrie. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Buletin fara domiciliu i0nela i0nela Buna ziua.Este posibil sa se faca buletin daca persoana respectiva nu are domiciliu? Are doar certificatul de nastere, respectivul este din Iasi si munceste ... (vezi toată discuția)