avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin fara domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin fara domiciliu

Buna ziua.Este posibil sa se faca buletin daca persoana respectiva nu are domiciliu? Are doar certificatul de nastere, respectivul este din Iasi si munceste prin Teleorman.
Va platii vreo amenda daca are 22 ani? Cum trebuie sa procedeze daca este primul sau buletin? Si inca o problema; se poate iesi din tara cu un minor ( in vizita la taicasu) daca am o procura de la taicasu facuta in spania in care isi da acordul sa calatoresc cu minorul pe ruta spania- romania, este din anul 2010 iar noi ne-am schimbat C.I si pasapoartele?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
i0nela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:36, 27 Iulie 2014
Legat de cartea de identitate, se poate face o cerere la Serviciul public pentru evidenţa persoanelor pentru eliberare unei cărţi de identitate provizorie ( durata ei maximă de valabilitate poate fi de maxim 1 an) pe respectiva carte se va trece locul unde îşi are reşedinţa. Referitor la procură, în conţinutul acesteia este stipulat un termen? ....în cazul în care nu, acea dovadă nu mai este valabilă, dacă părţile nu au stipulat o perioadă în procură,ea încetează în 3 ani de la încheiere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
TheThunder49, utilizator
TheThunder49 a scris:

Legat de cartea de identitate, se poate face o cerere la Serviciul public pentru evidenţa persoanelor pentru eliberare unei cărţi de identitate provizorie ( durata ei maximă de valabilitate poate fi de maxim 1 an) pe respectiva carte se va trece locul unde îşi are reşedinţa.

Nu este posibil pentru ca este major si nu a avut niciodata carte de identitate. In acest caz trebuie sa fie insotit la Evidenta de unul dintre parinti sau de o alta persoana care sa confirme ca este persoana care declara ca e; in plus va fi amprentat de politie.

- certificatul de nastere, original si copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
- declaratia unuia dintre parinti ori a unei terte persoane, din care sa rezulte faptul ca identitatea declarata în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborata cu imaginea preluata ori cu fotografia atasata cererii, apartine solicitantului;
- fisa cu impresiunile decadactilare ale solicitantului realizata de unitatea de politie de la locul de domiciliu sau resedinta al solicitantului;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - de 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 5 lei.

Deci nu se poate face carte de identitate fara ca cineva sa isi dea consimtamantul pentru primirea in spatiu. Ca prim act de identitate nu se elbereaza carti de identitate provizorii.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate dupa implinirea varstei de 18 ani Ares-3 Ares-3 [b]Documente necesare[/b] - cererea pentru eliberarea actului de identitate; - certificatul de nastere, original si copie; - documentul cu care se face ... (vezi toată discuția)
Buletin dupa varsta de 18 ani O_alexandru O_alexandru Buna ziua, din cauza unor probleme legate de faptul ca parintii mei au divortat si a unor probleme legate de domiciliul parintilor, nu am avut posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit ... Alexandra Frîncu Alexandra Frîncu Buna ziua! Mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit varsta de 14 ani, el avand valabilitate pana anul acesta, la final de septembrie. Imi puteti ... (vezi toată discuția)