Astazi mi-am pierdut cartea de identitate!!! Ce trebuie sa fac? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez ca sa pot obtine o noua carte de identitate? Trebuie declarata pierderea in Monitorul Oficial (daca da, cum fac asta?)? Sau ma pot duce direct la Biroul de evidenta a populatiei?
Va duceti la biroul de evidenta a persoanei avand asupra dvs urmatoarele acte:
- chitanţă de 7 lei de la Primăria localităţii unde se află sediul SPCLEIP;
- timbru fiscal de 1 leu.
-certificat de naştere solicitant (original+fotocopie);
- după caz, certificat de căsătorie sau hotărâre de divorţ rămasă definitivă şi irevocabilă a solicitantului (original+fotocopie)
- actul de spaţiu prin se care face dovada domiciliului (original+fotcopie);.
- declaraţia de consimţământ a titularului locuinţei (se dă pe verso la cererea tip) daca nu sunteti titularul spatiului de locuit;
- certificatele de naştere ale copiilor în vârstă mai mică de 14 ani (care nu posedă carte de identitate) (original+fotocopie)
- cartea de alegator daca o maia veti
- cerere tip
Nu se publica in monitorul oficial. In cerere se va mentiona la motiv - pierdut.
Timbrul fiscal este de 4 lei.
Daca nu aveti carte de alegator e bine sa aveti cu dvs si un document emis de autoritati sau institutii publice, pasaport, permis de conducere, legitimatie de serviciu, diploma de absolvire a unei institutii de invatamant cu fotografie de data recenta, original si copie xerox.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011 bep, utilizator
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Acte pierdute
monik780401
Am reusit ,,performanta\" de a ramane fara portmoneu. Aveam in el cartea de identitate si permisul de conducere, pe langa altele (bani, carduri,etc). Unde ... (vezi toată discuția)
Carte provizorie
amodern2
Sint cetatean Roman/American ,am pasaport Romanesc dar expirat, buletin dar expirat,am certificate de nastere si de casatorie Romanesti, cum pot obtine Carte ... (vezi toată discuția)
Buletin pierdut
dubstep
Buna ziua ! Daca mi-am pierdut buletinul , cand m-a duc s-a il fac din nou , trebuie s-a platesc vreo amenda ceva ? Multi zic ca nu , altii ca da .. numai ... (vezi toată discuția)