avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pierdut carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pierdut carte de identitate

Astazi mi-am pierdut cartea de identitate!!! Ce trebuie sa fac? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez ca sa pot obtine o noua carte de identitate? Trebuie declarata pierderea in Monitorul Oficial (daca da, cum fac asta?)? Sau ma pot duce direct la Biroul de evidenta a populatiei?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 21:56, 14 Decembrie 2011
Va duceti la biroul de evidenta a persoanei avand asupra dvs urmatoarele acte:
- chitanţă de 7 lei de la Primăria localităţii unde se află sediul SPCLEIP;
- timbru fiscal de 1 leu.
-certificat de naştere solicitant (original+fotocopie);
- după caz, certificat de căsătorie sau hotărâre de divorţ rămasă definitivă şi irevocabilă a solicitantului (original+fotocopie)
- actul de spaţiu prin se care face dovada domiciliului (original+fotcopie);.
- declaraţia de consimţământ a titularului locuinţei (se dă pe verso la cererea tip) daca nu sunteti titularul spatiului de locuit;
- certificatele de naştere ale copiilor în vârstă mai mică de 14 ani (care nu posedă carte de identitate) (original+fotocopie)
- cartea de alegator daca o maia veti
- cerere tip
Nu se publica in monitorul oficial. In cerere se va mentiona la motiv - pierdut.
Multumesc mult pt raspunsul promt pe care l-am primit! :)
Timbrul fiscal este de 4 lei.
Daca nu aveti carte de alegator e bine sa aveti cu dvs si un document emis de autoritati sau institutii publice, pasaport, permis de conducere, legitimatie de serviciu, diploma de absolvire a unei institutii de invatamant cu fotografie de data recenta, original si copie xerox.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
bep, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pierdute monik780401 monik780401 Am reusit ,,performanta\" de a ramane fara portmoneu. Aveam in el cartea de identitate si permisul de conducere, pe langa altele (bani, carduri,etc). Unde ... (vezi toată discuția)
Carte provizorie amodern2 amodern2 Sint cetatean Roman/American ,am pasaport Romanesc dar expirat, buletin dar expirat,am certificate de nastere si de casatorie Romanesti, cum pot obtine Carte ... (vezi toată discuția)
Buletin pierdut dubstep dubstep Buna ziua ! Daca mi-am pierdut buletinul , cand m-a duc s-a il fac din nou , trebuie s-a platesc vreo amenda ceva ? Multi zic ca nu , altii ca da .. numai ... (vezi toată discuția)