avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte pierdute
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte pierdute

Am reusit ,,performanta" de a ramane fara portmoneu. Aveam in el cartea de identitate si permisul de conducere, pe langa altele (bani, carduri,etc). Unde trebuie sa ma adresez, dat fiind faptul ca am nevoie de un nou permis de conducere si o alta carte de identitate?
Cel mai recent răspuns: monik780401 , utilizator 17:42, 2 Mai 2012
Pentru carte de identitate: Completati la ghiseul biroului de evidenta persoane o declaratie de pierdere a actului de identitate. Acte necesare: Certificat de nastere, certificat casatorie ( daca este cazul ), un act cu fotografia dvs ( pasaport spre exemplu, sau un permis de biblioteca, carte de alegator,etc ),original si copie dupa actul casei,cartea de alegator,copie dupa actul de dovort ( daca este cazul ),cere scrisa de persoana ce solicita o noua CI, dovada platii taxei de timbru si daca este cazul copie dupa certificatul de deces al sotului.
Pentru carnet: va prezentati la drpciv, acte necesare: Act de identitate solicitant , in original si o copie xerox, fisa tip a detinatorului permisului de conducere, dactilografiata si semnata cu negru in spatiul destinat; fisa medicala (daca permisul de conducere este mai vechi de 1 an); chitanta reprezentand contravaloarea permisului de conducere achitata la orice unitate CEC sau BCR 46,50 lei; fotografie tip.
Pentru cartea de identitate:
- Certificatul de nastere, casatorie, sentinta de divort (original si copie) in functie de situatie
- Actul cu care se face dovada spatiului de locuit (original si copie)
- Document cu fotografie (legitimatie, pasaport, permis de conducere) pentru stabilirea identitatii (original si copie)
- Chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate (7 lei) + timbru fiscal 4 lei

Dupa ce intrati in posesia CI, va puteti face permisul.


Pentru a obtine un nou permis de conducere, este necesar sa va prezentati la ghiseul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule pe raza caruia aveti domiciliul cu un dosar continand urmatoarele documente:
 fisa detinatorului permisului de conducere – care poate fi completata si de mana;
 actul de identitate original si copie;
 dovada platii contravalorii permisului de conducere – 68 de lei (poate fi achitata la CEC);
 fisa medicala tip din care sa rezulte ca sunteti apt pentru a conduce autovehicule. Acest document este necesar numai daca permisul de conducere pe care l-ati pierdut sau vi s-a furat era expirat.

De asemenea, la dosar trebuie sa anexati si o declaratie pe propria raspundere ca permisul de conducere este pierdut sau furat, in functie de situatia in care va aflati.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin pierdut clausimo clausimo daca pierd buletinul,primesc amenda?si dupa, cum fac altul... (vezi toată discuția)
Permis de peste 17 ani neschimbat Mika70 Mika70 BUNA .SUNT MIHAELA SI AM SI EU O INTREBARE:AM PERMIS DIN ANUL 1995 DAR NU L-AM SCHIMBAT NICIODATA SE MAI POATE FACE CEVA .MULTUMESC (vezi toată discuția)
Carte de identitate pierduta ella2010 ella2010 cum trebuie s a procedez pentru a obtine o noua carte de identitate [pierduta] ,ce acte trebuie sa duc si unde? multumesc (vezi toată discuția)