avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CI fara prezenta proprietarului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CI fara prezenta proprietarului

Locuiesc de 6 ani in casa unei rude , care refuza sa ma insoteasca la politie pentru eliberarea cartii de identitate . Nu ma intrebati motivul - este in varsta si mai ciudata , dar in rest e de acord sa locuiesc acolo , ne intelegem bine .Astfel ca , o data pe an , ma duc si obtin o carte provizorie . Am inteles totusi ca ar exista posibilitatea sa imi obtin cartea de identitate printr-o declaratie pe propria raspundere si o verificare la domiciliu a politistului local . Imi puteti spune mai multe despre aceasta situatie ? Ce o sa zica politistul cand o sa afle ca exista un proprietar dar...cu ciudateniile lui ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:01, 21 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Este vorba de anexa 14, conform careia se da o declaratie la serviciul de evidenta in care se declara adresa unde persoana locuieste si se indica o persoana care sa confirme ca persoana locuieste efectiv la adresa mentionata. Doar ca din cate am inteles dvs. nu ati figurat niciodata la acea adresa unde locuiti in prezent si de aceea solicitati eliberarea unei carti provizorii dar in care este inscrisa vechea dvs, adresa. In schimb chiar daca in cartea de identitate provizorie ar fi inscrisa adresa unde locuiti in prezent iar politistul s-ar deplasa la adresa unde dvs. locuiti si ar constata ca locuiti efectiv acolo, daca proprietara nu va da actul de casa in original pentru a il arata lucratorului de la evidenta tot nu va puteti face carte de identitate cu toate ca anexa 14 ar trebui sa tina locul actului de proprietate intrucat de regula anexa 14 nu se utilizeaza in cazul schimbarii de domiciliu. Pana una alta cartea provizorie este singura solutie. Daca stie cineva o alta rezolvare suntem deschisi la discutii. In ce caz se poate uza de anexa 14?
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
Justitiarul711, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri. Locuiesc la acea adresa de cand m-am nascut - 40 de ani -impreuna cu mine au locuit si parintii mei , dar casa este pe numele bunicii mele. Parintii s-au mutat in alt oras , bunica a imbatranit si , de cativa ani , nu mai vrea sa dea declaratia aceea de primire in spatiu , pentru ca ii este frica "sa nu ramana fara casa" . In toate actele de identitate pe care le-am avut pana acum , de la 14 ani , figureaza aceasta adresa .
mentionez ca in aceasta situatie se gaseste si sotul meu - locuim impreuna- doar ca lui in CIP i s-a trecut adresa unde locuia acum 6 ani , cu chirie , iar de atunci , din an in an , isi face o alta carte provizorie , cu aceeasi adresa .
Anexa 14 / Declaratia pe propria raspundere ca locuiti efectiv la adresa poate fi data doar cand solicitantul CI este proprietar si nu poate prezenta actul cu care face dovada acestui fapt.
Aici nu este cazul, actul exista dar proprietar este bunica si daca nu vrea sa va dea consimtamantul nu cred ca vi se va primi declaratia la Evidenta deci nu va veni niciun politist sa verifice daca locuiti acolo.
Mai incercati cu vorba buna, explicati-i ca nu aveti niciun drept asupra locuintei doar pentru ca aveti o bucata de plastic in loc de una de hartie sau rugati o persoana care are influenta asupra dumneaei sa ii spuna asta.
Sau puteti aduce un notar acasa ca sa ii ia declaratia si ii poate pune lui orice intrebare ca sa se convinga ca nu e in pericol sa isi piarda casa - asta o fi temerea cea mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare buletin. proprietarul imobilului (tata) este plecat din tara. koss_x_treeme koss_x_treeme DOCUMENTE NECESARE: Conform directiei de evidenta a persoanelor din localitate imi trebuiesc urmatoarele: - cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de ... (vezi toată discuția)
Anexa 14 si adeverinta de la registrul agricol Justitiarul71 Justitiarul71 Cand se intocmeste anexa 14? Se poate intocmi si daca locuiesti la bloc sau numai pentru cei care locuiesc la casa? Adeverinta de la registrul agricol tine ... (vezi toată discuția)
Act de identitate expirat-lipsa domiciliu elena_d_a elena_d_a Buna ziua, Fiicei mele i-a expirat cartea de identitate, locuim cu chirie, iar proprietarul nu vrea sub nici o forma sa ne faca nici macar contract de ... (vezi toată discuția)