Sunt de acord ca necunoasterea legii nu te absolva de nerespectarea acesteia, dar cred ca si dvs trebuie sa fiti de acord ca statul, prin reprezentantii acestuia, trebuie sa se asigure de respectarea legilor in vigoare si anume, sa instiinteze prin fuctionarii platiti de la buget, intr-un termen rezonabil (ma gandesc la termene de max. cateva luni si in niciun caz de ordinul anilor de zile, asa cum pare ca se practica pentru a incasa dobanzi si penalitati, mai ales in contextul schimbarilor frecvente de legislatie, care fac aproape imposibila adecvarea la legislatie a unui simplu PFA care, zice-se tine o contabilitate simplificata, in partida simpla, deci cu costuri reduse, fara a beneficia de exemplu, de serviciile specializate ale unui contabil pus la curent cu frecventele schimbari legislative prin natura profesiei), ca un anumit contribuabil are restante la bugetul de stat.
Fata de cele de mai sus, rog opinie legat de modul de contestare a dobanzilor si penalitatilor in lipsa instiintarii de plata in termen rezonabil, din partea autoritatilor statului.
Rog precizari legate de plata contributiei CASS dupa data de 01/07/2012, pentru PFA in conditiile in care, in paralel exista si un contract individual de munca pe perioada nedeterminata
Rog lamuriri pentru situatia in care functionez ca PFA in domeniul serviciilor de transport si daca este posibil, conform legislatiei in vigoare, sa fiu si angajat cu contract de munca al PFA - ului meu(actualmente am contract de munca cu o alta societate privata, contract la care as vrea sa renunt)
Multumesc anticipat pentru informatii detaliate, inclusiv pasii de urmat in cazul in care raspunsul este afirmativ.