In cazul CCC cu o durata de 2 ani, iIndemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR (1200 lei).
Se pot retine pe statul de salariu rate aferente unei institutii de credit, daca angajatorul si-a dat acordul pe adeverinta de venit a salariatului? Stiu ca se pot retine numai cu titlu executoriu... Pe adeverinta respectiva este mentionat textul "prezenta adeverinta constituie titlu executoriu in cazul neachitarii la timp".
Concret, la firma unde lucrez sunt mai multi salariati care si-au facut imprumut la aceasta institutie (C.A.R.) si care doresc sa li se retina pe statul de salariu ratele lunare, urmand a fi virate de catre angajator. Mai mult sunt si unii care nu au fost bun platnici, si acum aceasta insitutie (CAR) ne solicita sa le retinem pe statul de plata in baza adeverintei semnate de angajator, care spun ei, constituie titlu executoriu.
bine...in baza unui proces verbal...de casare zic eu...pentru ca in baza Lg 22/1969, fac obiectul unei gestiuni si sunt considerate bunuri, bunurile materiale, mijloacele bănești sau orice alte valori, si zic ca trebuie urmata aceeasi procedura ca si la casarea oricarui bun...
Buna ziua. In casieria unitatii avem 3600 de forinti care sunt scosi din circulatie si nu se mai pot preschimba decat in Ungaria la Banca Centrala, pana la 01.09.2019. Costul este mult mai mare decat valoarea lor. Intrebarea mea este daca se pot casa si cum (adica daca se urmeaza aceeasi pasi ca la casarea oricarui alt bun - decizie comisie, etc.). Va multumesc