avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Activitate madlenesiatat

Activitate madlenesiatat

Multumesc mult
Suntem 4 frati.Mama (vaduva si unica proprietara a unui apartament), a incheiat act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu 2 dintre frati (fiind bolnava si nedescurcandu-se material), act de care au cunostinta si ceilalti 2 frati(fara ca acestia sa fi dat totusi o declaratie la notar).Cand s-a incheiat actul (in 2007), mama avea 69 ani si nu suferea -nici atunci si nici acum - de boli psihice, dar in momentul incheierii actului nu s-a facut o expertiza medico-legala care sa ateste acest lucru.
In prezent, unul dintre fratii care nu sunt in contract recunoaste efortul facut de fratii care isi respecta clauzele contractuale, problema este ca cel de-al patrulea copil, care desi nu a contribuit cu absolut nimic la intretinerea mamei, are acum pretentia la partea lui din casa parinteasca (dupa decesul acesteia).
Intrebarea mea este daca dupa decesul mamei acest frate poate ataca contractul de vanzare cumparare cu clauza intocmit si daca are sanse sa castige acest proces ? Ar fi recomandat ca cei doi frati sa pastreze chitante , sa caute martori care sa dovedeasca ca doar ei si-au intretinut parintele ?De asemenea este recomandat ca macar acum mamei sa i de faca o expertiza medico-legala din care sa rezulte ca este in deplinatatea facultatilor mintale ?
Mentionez ca si fratele care nu este trecut in contract dar recunoaste eforturile celor doi afirma ca poate oricand sa fie martor la un astfel de proces.
Multumesc