@barnea ma intereseaza sa-mi recuperez banii si nu o consider o suma derizorie, dar mi-e teama ca daca actiunea de recuperare presupune angajarea unui avocat sa nu cheltuiesc mai mult decat paguba. Deci pe ce cale se pot recupera banii in mod convenabil?
@Lycidas din moment ce bunul nu mai este in posesia mea si este la politie, mai este valabil articolul respectiv. Si daca este valabil, cui trebuie sa ma adresez pentru recuperarea telefonului?
P.S. Inca ceva, situatia in care am cumparat eu telefonul se incadreaza in situatiile prevazute de articol: "Daca posesorul actual al lucrului furat sau pierdut l-a cumparat la balci sau la targ, sau la o vindere publica, sau de la un negutator care vinde asemenea lucruri"?
Buna ziua,
In urma cu aproape 2 luni, am cumparat un telefon de pe un site de licitatii online. In anuntul respectiv, detinatorul sustinea ca are factura telefonului, dar cand ne-am intalnit m-a dus de nas, printr-o povestioara, ca nu poate sa-mi ofere factura. Totusi, in caz de vreo problema, se oferea sa-mi trimita prin e-mail o scanare a facturii. Fiind convins, am cumparat telefonul cu suma de 750 lei.
Toate bune si frumoase, pana ieri, cand, chemat la politie, mi-a fost retinut telefonul, in baza unei plangeri a unui individ, in care respectivul sustinea ca i s-a furat telefonul (aproape cu 2 luni in urma). Am fost audiat, iar in urma audierii politistul s-a convins ca nu eu sunt autorul furtului. Am dat o declaratie si am fost lasat sa plec. Numai ca, ramane problema banilor mei (cei care i-am oferit contra telefonului, presupusului hot). Deci, avand in vedere ca am ramas fara telefon, deoarece nu eu sunt proprietarul acestuia, as dori sa-mi explice cineva o metoda prin care-mi pot recupera banii si daca merita sa aleg acea cale (adica, vreau un raspuns un pic mai explicit decat "ia-ti un avocat" sau "da-l in judecata" si sa stiu daca merita efortul fizic/psihic/financiar pentru recuperarea banilor). Sau daca problema se va rezolva de la sine - politistul mi-a spus ca daca se va dovedi ca persoana care mi-a vandut telefonul este si cea care a comis furtul, o sa fiu parte civila in proces. Ce inseamna mai exact aceasta?
Astept raspunsurile dumeavoastra,
Catalin