Buna ziua,
In urma cu aproape 2 luni, am cumparat un telefon de pe un site de licitatii online. In anuntul respectiv, detinatorul sustinea ca are factura telefonului, dar cand ne-am intalnit m-a dus de nas, printr-o povestioara, ca nu poate sa-mi ofere factura. Totusi, in caz de vreo problema, se oferea sa-mi trimita prin e-mail o scanare a facturii. Fiind convins, am cumparat telefonul cu suma de 750 lei.
Toate bune si frumoase, pana ieri, cand, chemat la politie, mi-a fost retinut telefonul, in baza unei plangeri a unui individ, in care respectivul sustinea ca i s-a furat telefonul (aproape cu 2 luni in urma). Am fost audiat, iar in urma audierii politistul s-a convins ca nu eu sunt autorul furtului. Am dat o declaratie si am fost lasat sa plec. Numai ca, ramane problema banilor mei (cei care i-am oferit contra telefonului, presupusului hot). Deci, avand in vedere ca am ramas fara telefon, deoarece nu eu sunt proprietarul acestuia, as dori sa-mi explice cineva o metoda prin care-mi pot recupera banii si daca merita sa aleg acea cale (adica, vreau un raspuns un pic mai explicit decat "ia-ti un avocat" sau "da-l in judecata" si sa stiu daca merita efortul fizic/psihic/financiar pentru recuperarea banilor). Sau daca problema se va rezolva de la sine - politistul mi-a spus ca daca se va dovedi ca persoana care mi-a vandut telefonul este si cea care a comis furtul, o sa fiu parte civila in proces. Ce inseamna mai exact aceasta?
Astept raspunsurile dumeavoastra,
Catalin