avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... vanzare bun gajat -fapta ascunsa de vanzator
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

vanzare bun gajat -fapta ascunsa de vanzator

in urma cu 3 ani am cumparat cu factura de la o S.C si plata in rate o rulota comerciala ce a fost postata la vanzare pe un site specializat auto.
Dupa ce am achitat ultima rata am aflat ca SC avea rulota comerciala pusa gaj la o banca pentru un credit.
Am facut plangere penala administratorilor firmei vanzatoare pentru inselaciune si de 3 ani nu sa intamplat nimic . Banca inca nu a venit sa mi ia bunul si nici nu ma deranjat in vre un fel. Ce este de facut ? Am toate documentele necesare ///factura de vanzare ,chitante de plata a ratelor,contract etc. Singurul document ce imi lipseste este C.I.V -ul rulotei comerciale care se afla in posesia banci . Pot fi considerat cumparator de buna credinta in situatia in care ,deschid, un proces pentru a obliga banca sa mi predea C.I.V-ul ,avand in vedere ca si banca are culpa sa prin aceia ca a lasat la indemana vanzatorilor C.i.V -ul original la data vanzari bunului ,ulterior vanzari a recuperat acest document de la vanzatori favorizand prin neglijenta banci instrainarea bunului. Pot sa uzez in istanta de Art. 1910 C. civ. care prevede:
Daca posesorul actual al lucrului furat sau pierdut l-a cumparat la balci sau la targ, sau la o vindere publica, sau de la un negutator care vinde asemenea lucruri, proprietarul originar nu poate sa ia lucrul inapoi decat intorcand posesorului pretul ce l-a costat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cornel1986 , utilizator 18:04, 17 Martie 2012
Daca CIV-ul se afla in detinerea vanzatorului la data cand ati cumparat rulota, de ce nu ati cerut sa vi-l predea la acel moment?
Aceasta este intrebarea in jurul careia graviteaza aprecierea bunei dvs. credinte la cumpararea rulotei.

Documentul respectiv C.I.V a ramas garantie la vanzator pana la ultima rata si a fost o cerinta expresa a vanzatorului , astfel dovedind buna mea credinta , ( ulterior dandu-mi seama ca am fost naiv ) ca eu sa platesc ratele asa cum le am stabilit prin contract....acest aspect este mentionat in mod expres in contractul de vanzare -cumparare. In plus atunci cand am platit si ultima rata am solicitat in mod expres printr-o adresa cu AR vanzatorului sa imi predea documentul.Vanzatorul nici pana in ziua de azi nu a raspuns in vre-un fel solicitari mele
Unul dintre efectele dreptului de gaj este acela ca permite creditorului (bancii) sa-l revendice de la cel care il detine cu orice titlu. In calitate de posesor de buna-credinta al bunului va puteti apara invocand art.1909 din Vechiul Cod Ciivl.
Buna-credinta se prezuma, nu trebuie dovedita.
Insa, in sustinerea bunei dvs. credinte va trebui sa produceti un minim de dovezi in sprilinul celor afirmate, respectiv ca la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, vanzatorul a retinut CIV-ul drept garantie.
Au trecut aproape 2 ani de la data cand am facut plangere la parchet impotriva celor 2 administratori ( sot si sotie ) ai SC care mi au vandut rulota.
Timpul trece si Parchetul inca nu a adunat probele necesare pentru a trimite instantei dosarul spre judecare ,desi nu cred ca este un dosar voluminos.
Cand am facut plangerea am depus si toate documentele necesare.
Incep sa cred cu fiecare zi care trece ca procurorul de caz incearca tergivesarea rezolvari cazului pentru a interveni prescriptia faptelor.
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac sa pun lucrurile in miscare !
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
adonis33, utilizator
In aceeasi situatie sunt si eu numai ca mie mi-a luat banca masina,fara nici o notificare m-am trezit cu executorul judecatoresc cu o firma de recuperare si politia care mi-au ridicat masina.eu am toate actele,talon,C.I.V si am cumparat masina cu banii jos.s-a intamplat zilele trecute,am depus actele din dosarul de executie la un avocat pt a vedea ce este de facut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bun gajat - fapta ascunsa de vanzator adonis33 adonis33 Intre timp creditul luat de la banca de individ (firma ) a fost achitat si bunul scos de sub gaj . Plangerea penala facuta la parchet a fost respinsa printr-o ... (vezi toată discuția)
Raspunsuri contradictorii, cine ma poate lamuri corect ??? multumesc !! narcisa_salbatica narcisa_salbatica Am adresat in repetate randuri diverse intrebari legate de urmatoarea speta: am instrainat o masina DOAR cu un contract de vanzare cumparare la notarul public; ... (vezi toată discuția)
Rulota OnixP OnixP Buna ziua, Va rog ajutati.ma cu urmatoarea situatie. Vreau sa cumpar o rulota. Istoricul rulotei este urmatorul: este inmatriculata prima data in judetul x, ... (vezi toată discuția)