m-ar interesa concret pe speta un raspuns.
Care sunt pasii de urmat pentru a-i putea cumpara matusii un imobil din banii obtinuti prin vanzarea celuilalt ?
Poate sa cumpere singura acest apartament in conditiile in care e bolnava psihic?
Notarul va accepta incheierea contractului?
Daca interesatii (ceilalti mostenitori de acelasi grad) invoca nulitatea relativa pe lipsa de discernamant ce sanse sunt sa fie anulat contractul prin care ea cumpara un imobil?
Trebuie pusa sub interdictie pentru a-i putea cumpara imobilul pe numele ei?
Cine e mai bine sa ceara punerea sub interdictie?eu sau mama care e beneficiara testamentului?
Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un imobil aflat in alta localitate (unde a locuit pana am luat-o noi sa o ingrijim).
I-am vandut imobilul si cu suma obtinuta doresc sa - i cumpar alt imobil in localitatea in care locuim, in apropierea noastra pentru a o putea supraveghea si ingriji, insa intre timp a primit diagnosticul de dementa mixta.
Poate cumpara un imobil?
Cine poate solicita anularea contractului prin care ea va cumpara imobilul?
Cum sa procedez pentru a evita eventuale procese penale sau civile, inerente intrucat mai are mostenitori de acelasi grad cu mama (nepoti dupa alta sora) in alte orase precum si terte persoane interesate nejustificat de fostul imobil .
Mentionez ca mama este beneficiara unica a unui testament facut de matusa in urma cu 2 ani cand nu era diagnosticata cu nicio boala psihica.