Detin o mica firma de distributie, si in urma cu trei saptamani un magazin a facut o comanda de rechizite. Propietara magazinului nu a achitat factura in termenul de 14 zile de la emiterea facturii, fiind in intarziere deja cu 8 zile, iar astazi m-a sunat sa imi spuna ca doreste sa faca retur la toata marfa comandata deoarece aceasta nu a vandut nimic. Am incercat sa ii explic ca din punct de vedere legal, returul se face doar in cazul in care produsele nu sunt conforme, prezinta defecte sau ar fi expirate, nu se poate face retur din motive de razgandire. Unde ma pot adresa in acest sens pentru a-mi recupera banii, avand in vedere ca aceasta refuza cu orice pret achitarea facturii?
Va multumesc
Am uitat sa precizez ca nu mi-am angajat un avocat, pentru ca am crezut ca lucrurile si justitia in Romania sunt corecte... Si m-au cam terfelit pe scurt...
Am fost in ianuarie pe 13 mai exact la parchet sa depun cerere de vizualizare a dosarului, si inca o cerere pentru copii xerox de pe anumite inscrisuri din dosar, dar cererile nu au raspuns nici pana in ziua de azi. Am fost la inceputul lunii martie cu un avocat la parchet in speranta c apot vedea dosarul, insa s-a refuzat acest lucru de catre procurorul de serviciu, care ne-a mai spus si ca nu avem voie sa vorbim cu procurorul care a anchetat cazul.
Am aflat zilele acestea ca persoana cu care am facut eu accident este partener de afaceri cu un om foarte influent in Romania, ceea ce ma face oarecum sa inteleg de ce s-a intocmit si certificatul initial si de ce nu am avut acces la propriul meu dosar.
Va multumesc inca o data si astept raspuns.
O zi placuta va doresc
Buna ziua,
Am avut un accident in urma cu aproximativ 2 ani jumate, din care a reiesit ca este culpa mea.
Ideea este ca accidentul a fost putin mai complicat : eu iesisem de pe cedeaza trecerea ( dar eram deja in rulare pe strada cu prioritate ) si a venit sin spate o masina care circula cu o viteza de peste 100/h , nu a cedat trecerea la pietoni ( era sa il calce pe un individ) si din cauza sperieturii cred eu a tras dreapta de volan sa intre pe banda 1 ( unde eu ma aflam ). Politia a stabilit ca este culpa mea pentru ca exista o lege conform careia daca iesi de pe un drum cu cedeaza trecerea si in decursul a 50 m se intampla un accident in care esti implicat este vina ta. Eu consider ca este o nedreptate avand in vedere ca daca acea persoana nu circula cu acea viteza si ar fi cedat trecerea ( cum ar fi trebuit sa faca din punct de vedere legal) nu s-ar fi produs accidentul. Mentionez ca in acest proces martorul ( persoana de pe trecerea de pietoni ) nu a fost citata, si nu s-a facut niciun fel de constatare tehnica a masinilor implicate ( deci au fost dauna totala amandoua ).
Cam acesta a fost accidentul... Cu certificatul care este problema... Persoana cealalta implicata in accident a scos un certificat INML cu 17 zile de ingrijiri medicale ( pentru o echimoza !! ) Documentandu-ma pe cont propriu, am aflat ca pot depune contestatie, ceea ce am si facut. In urma contestatiei, zilele au scazut la 3 ! Imi puteti spune va rog daca asa ceva este normal, avand in vedere ca este o proportie extrem de mare. Daca acest certificat nu era acordat cu 17 zile de ingrijiri medicale nu ar mai fi inceput cercetarea penala de la bun inceput, insa eu am fost cercetata penal timp de 2 ani jumate pentru un certificat eronat.
Vreau sa stiu daca pot inainta un proces in acest sens, intrucat cred ca este o infractiune destul de grava, infractiune din cauza careia eu am suferit pagube materiale ( in fiecare luna motorina consumata pana la parchet apoi la udriste, parcari , copii xerox etc ), nu am putut sa ma angajez intrucat eram cercetata penal si legile tarii respective unde trebuia sa plec nu permitea acest lucru ( adica am pierdut un salariu de aprox 2500 eur pe luna ), plus ca mi-a distrus viata in acesti 2 ani pentru ca am trait cu spaima constanta ca voi avea cazierul patat, si nu imi permit acest lucru.
Va multumesc mult, si astept cu nerabdare sa ma ajutati.