avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce masuri pot fi luate in cazul in care un client nu ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce masuri pot fi luate in cazul in care un client nu doreste plata unei facturi emise catre acesta?

Detin o mica firma de distributie, si in urma cu trei saptamani un magazin a facut o comanda de rechizite. Propietara magazinului nu a achitat factura in termenul de 14 zile de la emiterea facturii, fiind in intarziere deja cu 8 zile, iar astazi m-a sunat sa imi spuna ca doreste sa faca retur la toata marfa comandata deoarece aceasta nu a vandut nimic. Am incercat sa ii explic ca din punct de vedere legal, returul se face doar in cazul in care produsele nu sunt conforme, prezinta defecte sau ar fi expirate, nu se poate face retur din motive de razgandire. Unde ma pot adresa in acest sens pentru a-mi recupera banii, avand in vedere ca aceasta refuza cu orice pret achitarea facturii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Grigoriu , Avocat 14:58, 12 Septembrie 2012
Introduceti in instanta cerere de emitere a unei ordonante de plata. Taxa de timbru este mica si teoretic se judeca si in regim de urgenta.

Cu aceasta hotarare veti putea incepe executarea silita, probabil prin poprire pe conturile societatii.
Emiterea ordonantei de plata presupune indeplinirea unor conditii. Verificati daca indepliniti aceste conditii in OUG 119/2007. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comertul online, teapa pentru persoane juridice cristina60 cristina60 Buna ziua, Am comandat dintr-un magazin online un laptop si o multifunctiona, cu deschidere la livrare, pentru un SRL, care avea urgent nevoie de ele. A si ... (vezi toată discuția)
Comerț second-hand Hliboceanu Alina Hliboceanu Alina Buna seara. Am si eu o mare nelămurire in ceea ce priveste returnarea produselor second-hand. Am peste 4 ani de cand dețin o mică afacere de acest gen, mai ... (vezi toată discuția)
Penalitati factura? stelutamonica stelutamonica Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: am contract cu o firma careia i-am executat o lucrare, unde se precizeaza ca plata se va face in maxim 15zile de la ... (vezi toată discuția)