avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate corynaa2002

Activitate corynaa2002

Nu am vrut sa deschid mai multe subiecte pentru fiecare din intrebarile pe care le am asa ca le voi enumera mai jos:

1. Pentru un SRL aflat in regim derogatoriu (fara activitate nici anterioara regimului) de la data de 1.08.07 pe un interval de maxim 3 ani se poate intrerupe acest regim inainte de perioada minima de 12 luni. Daca da, in ce conditii si estimativ care ar fi perioada de timp necesara.

2. Care este demersul pentru a face un PFA cu prestare de servicii in Germania. Este necesara sa inregistrarea contractului de prestari servicii la administratia financiara?. Impozit trebuie sa platesc in ambele tari?. Autorizarea/reautorizarea cum se face? Ce registre imi sunt necesare, cum emit facturi pentru un client strain (U.E), cu prestarea activitatiila la sediul acestuia.

3. Se poate infiinta un PFA de o alta persoana/societate specializata

4.Ca prestator de servicii ( pe teriotoriul U.E.) ce este mai convenabil: PFA sau SRL (platitor sau neplatitor de TVA (se poate face preschimbarea intre cele doua statute)

Buna ziua!
Nu stiu daca am apelat unde trebuie , dar doresc si eu un sfat.
Am facut o comanda ( bon de comanda - "cu titlu" de contract) cu o societate comerciala pentru organizarea nuntii. Am platit in avans 70% din valoare totala a serviciilor/produselor.
1.Prima problema intampinata cu respectiva societate este nelivrarea invitatiilor dupa amanari succesive. Am ales ca solutie amiabila, sa renuntam la acesta optiune (apeland la o P.F. pentru rezolvare in regim de urgenta).
2. Rochia comandata nu semana sub nici-o forma cu cea din catalog si nici nu era gata la termenul de livrare.
3. Cu 3 zile inainte de nunta am fost informati ca trebuie platit suplimentar (aranjamentul floral), fata de intelegerea semnata intial, din motive imputabile societatii organizatoare (neintelegeri cu furnizorii).
Aceasta ultima informatie ne-a fost prezentata sub forma unui ultimatum de genul: Daca nu achitam suma suplimentara nu se mai ocupa de aranjamentele necesare pentru nunta.
Mentinez ca mai erau trei zile calendarisitice pana la nunta si eram insarcinata in luna a 6-a.
4. Am anulat in aceiasi zi comanda si am apelat la alte societati de profil care s-au ocupat in regim de urgenta si cu costuri mai ridicate, per total, de reusita evenimentului. Pe verso-ul intelegerii cu firma initiala, am completea o cerere de restituire a sumei incasate de catre aceasta, in termen de 20 zile calendaristice.

Acest termen a trecut si inca suntem amanati cu restituirea sumei datorate, ca sa nu mai spun ce stress si neplaceri ne-a cauzat acest nefericit incident.

Rugamintea mea este de a primi un sfat despre cum sa procedez in continuare pentru recuperearea daunelor, eventual pentru a preveni alti tineri de astfel de incidente neplacute datorate acestei S.C.
Multumesc.