Nu am vrut sa deschid mai multe subiecte pentru fiecare din intrebarile pe care le am asa ca le voi enumera mai jos:
1. Pentru un SRL aflat in regim derogatoriu (fara activitate nici anterioara regimului) de la data de 1.08.07 pe un interval de maxim 3 ani se poate intrerupe acest regim inainte de perioada minima de 12 luni. Daca da, in ce conditii si estimativ care ar fi perioada de timp necesara.
OMF 864/2005 (M.O. 593/08.07.2005) pentru aprobarea Procedurii privind regimul derogatoriu de declarare a impozitelor si taxelor.
Pot beneficia de regimul de declarare derogatoriu contribuabilii care sunt in caz de inactivitate temporara, pentru perioade mai mari de 12 luni, dar nu mai mult de trei ani consecutiv, si care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
- nu figureaza, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat;
- nu desfasoara nici un fel de activitate;
- nu au venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale;
- nu dispun de personal angajat si nu platesc venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului;
- nu au, in curs de solutionare, o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor;
- nu se afla in derularea unui control fiscal
2. Care este demersul pentru a face un PFA cu prestare de servicii in Germania. Este necesara sa inregistrarea contractului de prestari servicii la administratia financiara?. Impozit trebuie sa platesc in ambele tari?. Autorizarea/reautorizarea cum se face? Ce registre imi sunt necesare, cum emit facturi pentru un client strain (U.E), cu prestarea activitatiila la sediul acestuia.
3. Se poate infiinta un PFA de o alta persoana/societate specializata
4.Ca prestator de servicii ( pe teriotoriul U.E.) ce este mai convenabil: PFA sau SRL (platitor sau neplatitor de TVA (se poate face preschimbarea intre cele doua statute)
~ final discuție ~