avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate costita

Activitate costita

Discuție Legea 170/2010
Hristos a inviat! Am si eu o dilema privind Legea 170/2010 si in acest sens va rog sa ma lamuriti daca proprietarii care nu au semnat un contract de inchiriere a unui spatiu de folosinta comuna vor fi despagubiti sau nu?
Va multumesc pentru raspuns,dar doresc sa stiu ce pot face impotriva presedintelui sau asociatiei Sa dau in judecata asociatia ca a incheiat un contract nul, fals si ma impiedica sa ma folosesc de acel spatiu.
Buna Ziua. Doresc daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi utile la problema mea. De aproximativ 10 ani de cand am cumparat apartamentul sunt impiedicat de catre un vecin sa ma folosesc de boxa de gunoi a scarii pe care acesta o foloseste in scop personal pe post de magazie cu toate ca boxa este spatiu de folosinta comuna.Desi am sesizat acest fapt de trei ori presedintelui de asociatie, acesta mi-a comunicat in scris ca asociatia nu il poate da in judecata si ca ar trebui ca eu sa-l dau in judecata pentru ca instanta sa se pronunte cu privire la modul de folosire al acelui spatiu. Dupa ce am citit Legea 230/2007 si Legea 170/2010 am dat in judecata atat asociatia cat si pe locatarul respectiv in anul 2011 ,iar la al doilea termen locatarul respectiv a depus in instanta un contract de inchiriere al boxei ,contract incheiat in ianuarie 2012 ce are ca parti contactuale firma ficei sale si proprietarii blocului. Studiind contractul de inchiriere am constatat ca printre cei care semnasera contractul era si o persoana ce nu este proprietar ba mai mult discutand cu comitetul executiv al asociatiei acestia mi-au dat in scris ca respectivul contract a fost semnat de presedintele asociatiei fara acordul comitetului executiv. Mentionez faptul ca in prezent presedintele si-a dat demisia ,iar instanta de judecata mi-a respins actiunea pe exceptia lipsei calitatii procesuale active intrucat spatiul a fost cedat firmei respective, obligandu-ma si la plata cheltuielilor de judecata. In aceste conditii avand dovada ca contractul este nul (partile contractuale trebuiau sa fie asociatia de locatari si firma care inchiriaza),este un fals datorita faptului ca au trecut persoane ca fiind proprietari iar acestia au semnat, a fost semnat de presedinte fara acordul comitetului executiv desi comitetul executiv i-au atras atentia sa nu semneze acel contract, mi-a creiat prejudicii prin pierderea procesului, eu pot sesiza Parchetul pentru fals ,uz de fals si abuz in serviciu impotriva presedintelui asociatiei?
Daca nu-l pot reclama la Parchet ce pot face pentru a fi tras la raspundere?
Presedintele asociatiei are calitatea de functionar?
Va multumesc tuturor anticipat.