avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 170/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 170/2010

Hristos a inviat! Am si eu o dilema privind Legea 170/2010 si in acest sens va rog sa ma lamuriti daca proprietarii care nu au semnat un contract de inchiriere a unui spatiu de folosinta comuna vor fi despagubiti sau nu?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:02, 17 Aprilie 2012
In legea 170/2010 nu se vorbeste despre contracte de inchiriere, ci despre instrainarea unei parti din proprietatea comuna, adica vanzare.
Daca la asta va referiti si daca aceasta vanzare s-a produs inainte de ianuarie 2012, cand a aparut in Monitorul Oficial Decizia Curtii Constitutionale cu privire la neconstitutionalitea vanzarii proprietatii comune separat de proprietatea individuala, atunci va pot spune ca asa cum scrie in lege:
(5) În cazurile prevăzute la alin.(3) şi (4), coproprietarii care nu
au votat ori, după caz, s-au opus la înstrăinare sau ipotecare au dreptul la
o despăgubire justă stabilită pe cale convenţională ori, în caz de
neînţelegere, pe cale judecătorească.

Dv., insa, ati mai deschis un topic de care ati uitat probabil, de vreme ce l-ati deschis pe acesta, in care vorbeati de inchirierea unui spatiu de la ghena de gunoi. In acest caz nu se mai poate discuta despre legea 170/2010.
Vi s-au dat raspunsuri la topicul precedent:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea uscatoriei fara acordul tuturor proprietarilor ContSters222841 ContSters222841 Locuiesc intr-un bloc cu 15 apartamente. 13 proprietari vor sa vanda uscatoria pentru a face termoizolatia iar 2 proprietari nu sunt deacord. Eu nu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru un spatiu comun catalinrinescu catalinrinescu Pt . a intra in legalitate si a mi se emite autorizatia de constructie pt modificarile facute in apartament(primind amenda in prealabil in urma unei sesizari ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc PD PD Buna ziua, Ce se intampla cu un proprietar dintr-un bloc cu 15 apartamente care nu este de acord cu mansardarea restul de 14 vor mansardare, apartamentele ... (vezi toată discuția)