avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... MANSARDARE BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

MANSARDARE BLOC

Buna ziua,
Ce se intampla cu un proprietar dintr-un bloc cu 15 apartamente care nu este de acord cu mansardarea restul de 14 vor mansardare, apartamentele sunt construite de catre proprietari cu Contract de Construire prin anul 1979. Acelui proprietar i-se poate lua dreptul de proprietate asupra terasei? Ce poate face acesta?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:57, 23 August 2012
Terasa este parte comuna din condominiu,astfel incat nici un proprietar nu detine titlu de proprietate pe terasa
Cel de-al 15-lea proprietar nu poate fi ignorat de la acordul dat pentru mansardare.
De altfel aceasta mansardare se poate face doar cu instrainarea cotei-parti de proprietate calculate pentru terasa a fiecaruia dintre cei 15 proprietari cu act de v/c la notar.
In cazul in care construirea mansardei porneste fara acordul dv., puteti deschide proces asociatiei de proprietari pentru ca v-a incalcat dreptul la proprietate pe cota-parte indiviza care va apartine din terasa.
Exista si un precedent ajuns la Curtea Constitutionala care a dat o decizie in acest sens pe un caz asemanator cu al dv. si care a dus la modificarea legii cadastrului si a legii 170/2010 in sensul ca nu se poate instraina cota-parte dintr-o proprietate decat impreuna cu principalul.

Cititi si acest topic si link-urile din el care sunt lamuritoare, cred:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza din proprietate petrecristinel petrecristinel locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, la ultimul nivel,apartamentul fiind luat cu credit ipotecar.asociatia doreste mansardarea blocului si cei de la etajul 4 ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda petunie petunie Buna ziua Am urmatoarea problema: In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatia, comuna sau privata? Almaris Almaris Buna ziua. As dori sa intreb daca hidroizolatia balcoanelor si teraselor dintr-un imobil de locuit aflate in proprietate privata este parte comuna sau privata. ... (vezi toată discuția)