avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate ioanapad

Activitate ioanapad

dar daca la revizuirea dosarului apare o noua proba sau unul din cei prezenti in seara incidentului, spune adevarul, se poate redeschide cazul?
sa va spun pe scurt ce s-a intamplat

Sotul meu a fost retinut in iulie 2010 in urma unui incident desfasurat in timpul programului de lucru. A fost bodyguard, iar in urma unui conflic la un restaurant a murit un om si asta din cauza ca a fost batut de cei de la firma de securitate, acesta fiind foarte beat si facand scandal. Toti cei 6 agenti de paza(printre care si sotul meu) au tras in acea persoana, dar ultima lovituara in urma careia persoana a decedat a fost trasa de un coleg de munca al sotului meu. Atunci cand au fost anchetati toti cei 6, avocatul firmei de paza i-au sfatuit pe toti agentii de paza si convins pe sotul meu sa declare ca el este vinovat si ca el a tras ultima lovitura, spunandu-i ca este mai usor sa il scoate pe el din inchisoare deoarce nu mai are antecedente. Sotul meu si-a luat vina asupra lui si ceilalti 5 au declarat si ei ca el este vinovatul. Dar dupa 4 luni de audieri, am angajat un alt avocat pt sotul meu deoarece, totul indica faptul ca sotul meu o sa ia ani grei de inchisoarei pe nedrept si nimeni nu avea sa faca nimic pt el si a urmat ca el sa spuna adevarul,sa spuna ca nu el este vinovat. dar nu s-a rezolvat nimic,nici cu recurs,a ramas tot cu 18 ani,din care a facut deja 1 an si 9 luni.

chiar nu se mai poate face nimic sa ii mai scada din pedeapsa?
nu poate fi vorba nici de o redozare a pedepsei?
o persoana care a fost condamnata definitiv la 18 ani in baza articolului 174/175 lit i
[[ Art. 175 Omorul calificat
Omorul săvârşit în vreuna din următoarele împrejurări:
i) în public]]

... in noul cod penal prevederea de la lit i nu mai exista, la introducerea noului cod penal (speram cat mai curand...) acesta poate fi un motiv de rejudecata? Sau macar in baza noului cod penal odata introdus acea persoana poate beneficia de redozarea pedepsei???

Va rog ajutati-ma cu niste informatii
fapta s-a intamplat in iulie 2010,s-au tot facut audieri la ploiesti si campina,primul proces fiind in dec 2010
si totusi am gasit asta
[ link extern ]
Ce parere aveti?
Sotul meu a fost retinut in iulie 2010 in urma unui incident desfasurat in timpul programului de lucru. A fost bodyguard, iar in urma unui conflic la un restaurant a murit un om si asta din cauza ca a fost batut de cei de la firma de securitate, acesta fiind foarte bieat si facand scandal. Toti cei 6 agenti de paza(printre care si sotul meu) au tras in acea persoana, dar ultima lovitura in urma careia persoana a decedat a fost trasa de un coleg de munca al sotului meu. Atunci cand au fost anchetati toti cei 6, avocatul firmei de paza i-au sfatuit si convins pe sotul meu sa declare ca el este vinovat si ca el a tras ultima lovitura, spunandu-i ca este mai usor sa il scoata pe el din inchisoare. Sotul meu si-a luat vina asupra lui si ceilalti 5 au declarat si ei ca el este vinovatul. Dar dupa 4 luni de audieri, am angajat un alt avocat pt sotul meu deoarece, totul indica faptul ca sotul meu o sa ia ani grei de inchisoare si urma ca el sa spuna adevarul,sa spuna ca nu el este vinovat. Cu toate acestea in octombrie 2011 a fost condamnat la 18 ani de inchisoare. Am facut recurs (la Inalta Curte de Casatie si Justitie-Bucuresti) urmand ca procesul sa fie luna aceasta, aprilie 2012, nu stim ce sanse sunt de o schimbare a incadrarii si de aceea sotul meu s-a gandit sa urmeze art 320, dar nu stim ce sanse ar avea. Mai poate recurge la el?sau e prea tarziu?