Sotul meu a fost retinut in iulie 2010 in urma unui incident desfasurat in timpul programului de lucru. A fost bodyguard, iar in urma unui conflic la un restaurant a murit un om si asta din cauza ca a fost batut de cei de la firma de securitate, acesta fiind foarte bieat si facand scandal. Toti cei 6 agenti de paza(printre care si sotul meu) au tras in acea persoana, dar ultima lovitura in urma careia persoana a decedat a fost trasa de un coleg de munca al sotului meu. Atunci cand au fost anchetati toti cei 6, avocatul firmei de paza i-au sfatuit si convins pe sotul meu sa declare ca el este vinovat si ca el a tras ultima lovitura, spunandu-i ca este mai usor sa il scoata pe el din inchisoare. Sotul meu si-a luat vina asupra lui si ceilalti 5 au declarat si ei ca el este vinovatul. Dar dupa 4 luni de audieri, am angajat un alt avocat pt sotul meu deoarece, totul indica faptul ca sotul meu o sa ia ani grei de inchisoare si urma ca el sa spuna adevarul,sa spuna ca nu el este vinovat. Cu toate acestea in octombrie 2011 a fost condamnat la 18 ani de inchisoare. Am facut recurs (la Inalta Curte de Casatie si Justitie-Bucuresti) urmand ca procesul sa fie luna aceasta, aprilie 2012, nu stim ce sanse sunt de o schimbare a incadrarii si de aceea sotul meu s-a gandit sa urmeze art 320, dar nu stim ce sanse ar avea. Mai poate recurge la el?sau e prea tarziu?
Până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Art 320 ind 1 C.pr. pen. se putea aplica daca in momentul in care a fost trimis in judecata nu putea beneficia de aceste prevederi legale deoarece incepuse deja cercetarea judecatoreasca.
Ar fi bine sa precizati cand a fost primul termen de judecata in acest dosar penal.