Bineinteles ca ar fi un prejudiciu sa platesc dublu in conditiile in care nu recunosc fapta pentru care am fost amendat!
Totusi, va rog sa-mi raspundeti la intrebare:
Mai trebuie sa trimit dovada platii amenzii catre unitatea de politie, pentru a se lua in considerare la finele procesului, iar in cazul in care nu este anulat PV sa nu trebuiasca sa platesc din nou integral toata amenda?
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am depus plangerea si mai am o intrebare:
Am ales sa platesc jumatate din amenda, astfel incat sa limitez un eventual prejudiciu.
Pe PV de contraventie scrie ca chitanta si copia PV se transmit in termen de 15 zile de la comunicare unitatii din care face parte agentul constatator.
In conditiile in care eu am contestat PV in instanta si doresc recuperarea sumei platite, mai trebuie sa trimit aceste acte unitatii de politie pentru a nu fi obligat in cazul unei sentinte nefavorabile sa platesc toata amenda?
Mi-a fost retinut permisul pe motiv ca nu as fi respectat indicatiile agentului din intersectie. Eu am virat la stanga (ceea ce este permis in intersectie si eram pe verde), insa agentul sustine ca mi-a facut semn sa merg inainte. Apoi au venit dupa mine cu masina si m-au oprit. Nu cred ca am sanse sa contest intamplarea pentru ca ar fi cuvantul meu contra cuvantul lui.
Insa procesul verbal contine 2 greseli care in opinia mea ar putea duce la anularea lui:
- Data procesului verbal nu este clar daca este luna martie sau aprilie, agentul gresind probabil data si scriind cifra 4 peste cifra 3, de o maniera care lasa sa se vada si cifra 3.
- La incadrarea faptei, rubrica " Fapta savarsita este prevazuta de art... din.. si sanctionata de art... din..." este scris, pe langa articolele respective(corect incadrate), "OUG 196/02 Rep". Dar OUG 196/2002 este o ordonanta despre salariile din invatamant si nu a existat nici o republicare! Probabil agentul a vrut sa scrie 195/2002, insa eu vad destul de clar ca este un "6" nu un "5" si toate persoanele care au vazut scrisul au fost de aceeasi parere (desi scrisul e relativ neinteligibil).
Considerati ca am suficiente argumente ca procesul verbal sa fie anulat pe motiv de nulitate absoluta sau este la decizia judecatorului daca se anuleaza (nulitate relativa - daca nu incurc termenii)?
Multumesc frumos pentru ajutor!
In cazul in care contest si castig, pot primi banii pe amenda inapoi? Sau mai bine nu o platesc?