avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate danielatoma52

Activitate danielatoma52

Sunt nascuta in martie 1958 si sunt pensionata de boala/invaliditate grd III din 2013 iar din martie 2014 am devenit nerevizuibila deoarece aveam 56 de ani si vechimea completa (35 ani, 2 luni si 11 zile-inclusiv ei 4 ani de facultate).Nu am mai lucrat in acest interval.Urmeaza sa implinesc 61 de ani si indeplinesc conditiile sa trec la pensia pentru limita de varsta. Cum trebuie sa procedez? Se face trecerea automat? Este obligatoriu sa depun cerere de transfer dintr-o categorie in alta la casa de pensii teritoriala? Ce se intampla daca nu depun? Sa ma duc la Comisia de expertiza unde mi s-a dat decizia medicala si sa solicit transferarea dosarului la casa de pensii sau acesta a fost deja trimis cand am devenit nerevizuibila? Cat dureaza procesul de trecere? As vrea sa evit discontinuitatea de 3 luni in incasarea pensiei lunare datorate re/calcularii/emiterii noii decizii/platii retroactive a drepturilor, neavand cum sa ma sustin financiar in aceasta perioada.Este posibil ca pensia pentru limita de varsta sa fie mai mica?