avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate rachima

Activitate rachima

Răspuns la discuția Renuntare la judecata
Va multumesc!
Răspuns la discuția Renuntare la judecata
Va Multumesc pentru raspuns. Pe mine ma intereseaza daca, in recursul declarat de recurentii - pârâți, eu, avand calitatea de intimat-reclamant, pot renunța la judecată, cu intenția de a se anula hotărârea data de instanta de fond. Menționez ca hotărârea din fond mi-a fost favorabilă.
In calitate de intimat - reclamant, in recurs, pot renunta la judecata, iar hotararea instantei de fond, favorabila mie, sa fie anulata?
Problema e ca din discutiile purtate pe aceasta tema, au reiesit doua puncte de vedere. Unii spun ca trebuie facuta poprire pentru 1/3 din venit, reprezentand obligatie de intretinere si restul pana la 1/2 sa merga catre ceilalti creditori.
Altii spun ca trebuie aplicata intocmai ultima poprire, suma rezultand clar dintr-un titlu executoriu, ce depaseste 50% din venit, fiind obligatie de intretinere si avand prioritate fata de ceilalti doi. Aceasta solutie ma pune in imposibilitatea de a vira vreo suma catre ceilalti doi creditori.
Inca nu stiu care este solutia corecta!
Multumesc!

Va supun atentiei urmatoarea problema:
O familie divorteaza la notar, ocazie cu care s-a incheiat o conventie notariala prin care s-a stabilit obligatia de intretinere pentru cei doi copii minori ai cuplului in cunatum de 500 lei, in sarcina tatalui. Aceasta suma depaseste 50% din venitul angajatului. Prin adresa executorului judecatoresc de infiitare a popririi mi- a fost adus la cunostinta faptul ca sunt tert poprit, avand calitatea de angajator al debitorului. Codul Muncii nu-mi permite sa fac retineri pe mai mult de 50% din salariu. Tinand cont de faptul ca pentru acelasi angajat mai am 2 titluri executorii, cum le pun in executare astfel incat sa respect prevederile legale si in acelasi timp, sa nu fiu acuzata de rea credinta in cazul in care executorul ar cere validarea popririi? Multumesc!

Răspuns la discuția pensie intretinere
Revin la aceasta discutie deoarce la conventia notariala a intervenit un aditional care transforma obligatia de intretinere din procent in suma fixa. Aceasta e de 500 lei, suma care depaseste 50% din venitul angajatului. Prin adresa executorului judecatoresc de infiitare a popririi mi- a fost adus la cunostinta faptul ca sunt tert poprit, avand calitatea de angajator al debitorului. Codul Muncii nu-mi permite sa fac retineri pe mai mult de 50% din salariu. Tinand cont de faptul ca pentru acelasi angajat mai am 2 titluri executorii, cum le pun in executare astfel incat sa respect prevederile legale si in acelasi timp, sa nu fiu acuzata de rea credinta in cazul in care executorul ar cere incuviintarea popririi? Multumesc!
Răspuns la discuția Achizitie energie electrica
Opereaza cumva delegarea de gestiune si, din acesta cauza, este posibil sa nu se aplice og 34?
Răspuns la discuția Achizitie energie electrica
Multumesc pentru raspuns! Ideea e ca, pentru a ajunge la sediul autoritatii contractante se trece pe proprietatea furnizorului, astfel ca, doar el are retea in acea zona. Daca AC ar face o procedura cu publicare in SEAP, risca sa atribuie contractul unui operator economic care nu va putea ajunge cu reteaua la sediul AC. Exista o decizie, cum am mai zis a ANRE in baza careia el refurnizeaza energie.
Mi-e foarte neclar.
Eu credeam ca nu se aplica OUG 34/ 2006.
Oricum, multumesc!
Autoritatea contractanta este consumator captiv. Din cauza pozitiei geografice a acesteia nu-si poate alege furnizorul. Astfel, achizitioneaza energie electrica de la un operatoe economic imputernicit de ANRE sa refurnizeze energie. Valoarea energiei astfel achizitionate depaseste cu mult pragul valoric de 15000 euro.
Autoritatea contractanta trebuie sa aplice prevederile OUG 34/2006?
Daca nu, unde gasesc aceasta exceptie in legislatie?
Multumesc!
Daca o institutie isi desfasoara activitatea in anumite spatii, in care temperatura este cu mult peste pragurile prevazute de legislatie pentru temperaturi extreme, cum poate dovedi acest lucru, pentru a putea aplica masurile prevazute de OUG 99/ 2000?
OUG nr. 99/ 2000 prevede ca temperaturile extreme sunt monitorizate si certificate de Institutul National de Meteorologie si Hidrologie.
Daca acesta anunta 31 grade, la sediul institutiei, datorita specificului, sunt cel putin 42-45 grade.
Cum se poate proceda, ce temei legal poate invoca angajatorul pentru a le asigura angajatilor drepturile ce li se cuvin in perioadele de temperaturi extrme?