Buna ziua!
As dori sa stiu in ce conditii se poate suspenda dosarul de divort? (nu am avut inca primul termen, sotul meu incearca sa ma convinga sa mergem pe calea notariala, insa nu cred ca vrea decat sa traga de timp) O data suspendat, cat de repede se poate pune inapoi pe rol?
Sau este de preferat sa se ceara o amanare a primului termen? (si in acest timp sa ne prezentam la notar)
Buna ziua!
Am depus cererea de divort (cu minori) la Judectorie in luna ian 2012 si am primit termen in mai. In conditiile in care m-am inteles cu sotul meu, pot renunta la proces si retrage cererea pentru a divorta la notar? Daca da, ce trebuie sa fac si cat timp dureaza pentru a-mi recupera certificatul de casatorie (deoarece am nevoie de el in original la notar)?
In cazul in care nu se poate face asta pana la data primului termen, ne putem prezenta in instanta cu un acord privind autoritatea comuna, locuinta minorului, modalitatea de pastrare a legaturilor personale si contributiile? Acest acord trebuie facut de un mediator? Il putem face si noi? Are valoare in instanta (daca ne punem de acord asupra tuturor detaliilor, instanta poate hotara altceva - in cazul in care nu exista probleme majore?