avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate shsskype

Activitate shsskype

In nici una din luni nu am depasit valoarea indicatorului social de referinta, daca acesta este 500 lei lunar. Pe perioada somajului eu nu am fost asigurata la CAS. Aceasta lege 76/2002 mai este valabila? pentru ca de la AJOFM mi -au spus ca legea s-a schimbat in 2010!
Astept raspunsuri. Multumesc.
Ok atunci cei care cer restituirea somajului sunt cei de la AJOFM. Din somaj se opreste CAS?
Cei care solicita restituirea banilor sunt cei de la ITM.
Adevaru este ca sunt inca confuza si nu stiu ce sa fac? De unde sa iau lamuriri pentru ca nici cei de la fortele de munca nu sunt familiarizati cu acest gen de problema. Ma intrebau de ce nu sunt trecute orele pentru care eu am fost platita cu acei bani, nu stiu daca un meci de volei poate fi stabilit in ore ... sunt multe care nu se leaga... Intr-in final voi primi acasa hartia de la somaj in care se impune sa restitui banii?

"Art. 15 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002:
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 din lege, care realizeazã venituri din activitãţi autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizaţie de şomaj în condiţiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, dacã dovedesc cã acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depãşesc valoarea indicatorului social de referinţã al asigurãrilor pentru şomaj şi stimulãrii ocupãrii forţei de muncã în vigoare în luna pentru care se face dovada." - Aceasta lege mai este valabila ?? Astept raspunsuri. Va Multumesc.
Solutia care ar fi ?? Sa merg la financiar sa iau o adeverinta cu veniturile pe lunile respective , care sunt cele scrise mai sus si care nu depasesc in niciuna din luni indemnizatia de somaj.
Eu de la ei stiu ca am avut aceste venituri si anume de la fortele de munca.
La fortele de munca au spus ca in momentul in care beneficiezi de somaj nu mai poti avea nici un alt venit, incepand cu anul 2010.
Am dus de la finante adeverinta in momentul intocmirii dosarului pentru somaj.
Nu am nici o hartie oficiala de la fortele de munca intrucat ei vor o hartie sa duc eu, adeverinta, din care sa reiasa serviciile prestate pentru acele venituri.
Eu am depus dosarul de somaj in septembrie iar veniturile din arbitraj au fost :
- octombrie 120 lei
- noiembrie 17 lei
- decembrie 120 lei
- ianuarie 120 lei
- februarie 215 lei.
Somajul a fost de 250 lei lunar fiind absolventa.
Astept raspuns. Va multumesc
Ma numesc Mihaela si as dori sa ma lamuresc cu urmatoarele: In luna septembrie am aplicat pentru somaj, eu nefiind angajata bineinteles. Mi s-a spus ca totul este in regula si s-a aprobat. 6 luni mai traziu cand acest somaj a incetat ,dorind sa iau o adeverinta de la fortele de munca nu a fost posibil deoarece mi-au spus ca eu pe perioada somajului am lucrat. Mentionez ca sunt arbitru de volei de 14 ani dar fara carte de munca fara ca macar sa semnam coventie, ei avand semnatura mea dor pe statul de plata. Sigur ca acea plata este un venit - dar este un venit negarantat, este un venit nesigur (drept dovada in luna octombrie venitul a fost de 17 ron)

Acum dupa 6 luni sunt nevoita sa inapoiez 1500 ron (tot somajul)
As avea mai multe intrebari : de ce mi-au aprobat somajul ?? de ce nu s-au autosesizat dupa prima luna ?? ce se intampla daca nu inapoiez acesti bani? care sunt urmarile ??
Eu nu cunosc legea ,nu am avut intentia sa ii insel in vreun fel.Totul a fost din nestiinta .
nu am contract sau carte de munca deci nu am crezut vreo clipa ca acela este un venit de care ei vor tine cont. Astept raspunsuri. Va multumesc.