avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate adina1404

Activitate adina1404

Sunt de acord cu dumneavoastra dar degeaba ma duc eu singura, fiecare merge pentru el, cat despre sedintele care se tin daca se prezinta 2-3 persoane din afara administratiei e mult. Cat despre penalizarile care se percep eu mi-am calculat singura aseara 6% din resatnte si suma este mai mare decat trebuie, singura explicatie matematica pe care am gasit-o a fost ca dansii calculeaza penalizari pe intreaga valoare, restante +penalizari.

Iar despre faptul ca nu ne implicam si e vina noastra, vreau sa va spun ca sunt 500 de garsoniere in bloc, majoritatea batrani sau chiriasi care azi vin, maine pleaca, in administratie sunt oameni care stau in bloc de zeci de ani si cu care nu se poate vorbi. Tocmai de aceea eu intrebam ce avem de facut si unde sa ne adresam mai sus de atat. Iar despre faptul ca suntem neinformati, nu va suparati dar legea este interpretabila si inclusiv aici am vazut ca sunt pareri diferite cu privire la aplicarea ei
Eu am platit luna trecuta, si incerc sa platesc mereu cat pot, problema aseara s-a solutionat cu o simpla explicatie "eroare umana, o mica greseala", au modificat listele si l-au lasat pe bietul casier sa incaseze toata cearta si toti nervii vecinilor. Intrebarea mea este daca ma puteti ajuta, cu privire la chitanta. Eu maine voi merge sa duc 700 de ron, avand deja penazilari de 500 de ron, 319 ron intretinerea pe luna curenta si diferenta pana la 3200 cat s-a afisat restanta. Ce sa le spun sa imi achite din aceasta suma? Pt ca luna trecuta mi-au trecut pe chitanta "partial restanta" si am aflat ca daca nu se specifica "penalizari" acelea raman acolo si vor creste in continuare, asta am aflat ulterior pt ca noua nu ne zice nimeni nimic, se presupune ca ar trebui sa stim aceste lucruri. ce ma sfatuiti sa fac? Domnii binevoiesc sa calculeze penalizari la penalizari si nu stiu ce e bine sa se incaseze mai repede.
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri si rabdare...astazi vom merge la administratie sa vedem ce explicatie au si eventual revin.

O zi frumoasa
Am inteles...si este posibil ca aceasta suma sa sara atat de mult de la o luna la alta? Sunt multe detalii si cu siguranta nici eu nu explic cum trebuie dar ca idee, pe lista trecuta aveam penalizari in valoare de aproximativ 450-500 de ron si pe lista actuala am penalizari 1800 ron. E posibil sa creasca atat de mult de la o luna la alta?

Multumesc mult de tot pt raspunsuri si rabdare
eu probleme am inceput sa am cu intretinerea de la sfarsitul anului 2010 cand am ramas fara locul de munca si de atunci nu reusesc sa ma pun pe picioare din cauza acestor penalizari si fonduri extrem de mari. Anul trecut in luna iulie aveam restante in valoare de 2100 ron, in lunile iulie-august-septembrie am dus lunar cate 3-4 milioane. In octombrie am ajuns sa mai am de plata in jur de 1000 ron si atunci iar au inceput problemele si nu am mai putut achita, si luna trecuta aveam in total de achitat la intretinere 3300 ron, suma acumulata cu intretinerea de peste iarna + cei 1000 de ron ramasi . Din acesti 3300 de ron 350 reprezentau intretinerea pe luna curenta iar diferenta restante+penalizari. Luna trecuta, pe 14 martie am mers si am achitat 330 ron. ieri cand s-au afisat listele de intretinere am fost foarte atenta la toate cotele si in acest moment am dupa cum urmeaza : 2577.89 restanta +319 ron intretinerea pe luna curenta+95 ron fod reparatii ( care luna trecuta nu figura) +1890 ron penalizari. Deci am ajuns de luna trecuta de la suma totala 3300 ron ( cu 330 ron platiti ) luna aceasta sa am de plata pe lista 4881.89 ron.

Scadenta nu stiu sa va spun cand este pentru ca listele se afiseaza dupa cum doresc dumnealor, ba pe 20 ale lunii, ba pe 30, acum pe 3.
Si ceilalti oameni cu restante sunt in aceeasi situatie, pt datorie de 28 de mil au penalizari de 1500 ron, un alt vecin tot pt 28 de milioane are 2200 penalizari.

Nu mai inteleg nimic, eu vreau sa achit luna asta toata restanta dar m-am pregatit pt suma de 3000-3300 de ron ...sub nici o forma 4880 de ron.
Astazi urmeaza sa mergem sa vb cu dansii pt ca au program de incasari intre 18-20, daca vor veni bineinteles dar tare imi e teama ca vor gasi o explicatie care sa ne dea pe spate si va ramane situatia asa, nu ar fi prima data cand se intampla. Ce acte sa le solicitam?
Multumesc frumos pt raspunsul dvs. Ideea este unde ne putem adresa mai departe de atat pt ca nu ne raspunde nimeni la telefon, la administratie nu este nimeni. cu atat mai mult cu cat acesti domni reprezinta o firma angajata care se ocupa de contabilitatea blocului, au trimis somatii de plata ( din cate am inteles eu, neavand cunostinte absolut deloc in domeniu aceste somatii nu pot fi trimise de dansii, dumnealor pot trimite cel mult notificari, nu somatii si aceste notificari trebuiesc semnate de administratorul blocului, dansii neavand aceasta calitate ).

Sa inteleg ca aceste penalizari au fost calculate in mod eronat? Avand o valoare de 3 ori mai mare decat luna precedenta, de la 500 de lei penalizari luna trecuta s-a ajuns la penalizari de 1800 de lei luna aceasta, in cazul meu, ceilalti vecini fiind intr-o situatie mult mai urata decat mine.

Ce documente le putem solicita noi ca justificare, avand in vedere faptul ca aceasta firma a fost angajata de nu se stie cine, fiind un bloc foarte mare de garsoniere cu foarte multi batrani care sunt dati afara pe usa daca pun intrebari.?

Imi cer scuze daca insist cu aceasta problema dar suntem toti speriati de sumele afisate ( intretinerea avand o valoare oricum destul de mare pt o garsoniera, in aceasta iarna s-a platit intre 350-500 de lei pe 1 camera, 2 persoane) si de faptul ca nu vrea nimeni sa raspunda, nu cunoastem legal drepturile si ce masuri se pot lua, sunt oameni care au cazut efectiv din picioare cand au vazut acele cifre si nu ni se ofera nici o justificare, domnul presedinte aseara dupa ce s-au afisat acele liste a avut brusc o problema si a disparut de acasa.

Au montat camere de luat vederi, cheltuieli incluse in intretinere, in toate cele 3 scari ale blocului fara sa fi anuntat pe nimeni, fara nici o semnatura stransa de la locatari si fara sa afiseze nici un afis cu "obiectiv monitorizat video", este legal asa ceva?

Penalizarile pot fi calculate retroactiv? Eu luna aceasta voi achita integral toate restantele si penalizarile fara discutie astfel incat sa ajung la zi dar nu sunt dispusa sa platesc 1800 de lei penalizari puse peste noapte , de luna trecuta pana acum si incerc sa aflu ce pot face eu si ceilalti locatari in aceeasi situatie astfel incat sa achitam sumele corecte si nu umflate fara justificare de aceasta firma.

Multumesc foarte mult si imi cer scuze pt insistenta.
buna ziua,

as fi interesata de modul in care pot face o contestatie. Luna trecuta pe liste eu figuram cu restanta + penalizari 3000 ron +luna in curs 319 ron. Am achitat o anumita suma si in acest moment figurez cu restanta 2578 ron+300 ron luna in curs iar penalizarile afisate in acest moment 1800 ron. Mentionez faptul ca toti oamenii din bloc au penalizari de 1500-1800-2000 ron de pe o luna pe alta, luna trecuta penalizarile erau calculate dar eu aveam in jur de 500 de ron...acum 1800 ron. Au pus penalizari 350 ron pt restanta de 600 de ron (acumulata in 2 luni de neplata nu mai mult). Ce putem face? Nu ne raspunde nimeni la telefon si casierul a fugit de frica oamenilor.